3 Οκτ 2012

Έξι Βασικά Μυστικά του Styling που Πρέπει να Γνωρίζεις.

Η τέχνη του styling έχει πολλά μυστικά  και  ενώ κάποιες γυναίκες φαίνεται πως έχουν φυσικό ταλέντο, άσχετα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, να δημιουργούν πανεύκολα μια εξαιρετικά ελκυστική εμφάνιση οι περισσότερες  από εμάς φαίνεται πως αγχώνονται πολύ και δεν τα καταφέρνουν καλά ακόμα και με τις πιο απλές τους εμφανίσεις.  Μάθε  λοιπόν εδώ 6 μικρά αλλά βασικά μυστικά του στyling που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να προσέχει στην εμφάνιση της.
 style secrets
1. Βαμμένα χειλάκια.  Ναι, μάλιστα το πρώτο βήμα είναι το κραγιόν! Θα πρέπει να φοράτε κραγιόν σε κάθε έξοδό σας ακόμα και αν πρόκειται να πάτε στο σουπερ μάρκετ. Το έχουμε όλες, αλλά ξεχνάμε τι μπορεί να κάνει.Φωτίζει άμεσα το πρόσωπό σας, λευκαίνει τα δόντια σας, και σας κάνει να δείχνετε νεότερες.
lips Καθώς μεγαλώνουμε, πολλές  από εμάς έχουμε  την τάση να επιλέγουμε πιο σκούρα, μουντά χρώματα, και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Καθώς χάνουμε τον όγκο των χειλιών μας την πάροδο του χρόνου, το σκούρο κραγιόν το τονίζει ακόμα περισσότερο. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα κραγιόν αλλά προτιμήστε ένα τόνο ή δύο πιο ανοιχτό. Ένα πιο φωτεινό, πιο ανοιχτό χρώμα θα είναι πάντα και θα δείχνει πιο νεανικό.

2. Περιποιημένη κουπ: Κάποτε μία hair stylist μου είπε με περηφάνια για τις υπηρεσίες της…. “Τελικά  τα πάντα στην εμφάνισή μας εξαρτώνται από το χτένισμά μας. Αν έχεις χτενισμένο κεφαλάκι ακόμα και ρόμπα να φοράς δείχνεις περιποιημένη.” Δεν μπόρεσα παρα να συμφωνήσω…. 
chic-updo
Είναι ένα από τα  στοιχεία της εμφάνισης μας με το πιο άμεσο αντίκτυπο.  Ακόμα και το πιο  ωραίο ντύσιμο δεν αρκεί από μόνο του αν συνοδεύεται από μαλλιά απεριποίητα και χωρίς φόρμα.  Ακόμα και εάν δεν έχετε χρόνο η οικονομική άνεση για τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε  μια κολακευτική φόρμα που να σέβεται τον τύπο των μαλλιών σας να κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας και να είναι συμβατό με το lifestyle σας. Στη  σημερινή εποχή  άλλωστε με τόσα προϊόντα και εργαλεία styling αλλά και τα εκπαιδευτικά βιντεάκια στο youtube μπορείς να γίνεις exper στο styling των μαλλιών σου.

3. Τονισμένη μέση. Μελέτες για τα χαρακτηριστικά της έλξης και κοινωνικής εξουσίας έχουν σαφώς δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν ένα μικρότερη αναλογία μέσης  γοφών φαίνονται πιο ελκυστικές αλλά και ισχυρές. Αυτό σημαίνει ότι αν κρύβεστε κάτω από άμορφα ρούχα, φαρδιές μπλούζες και παντελόνια χάνετε όλη την θηλυκή σας δύναμη.
hourglass figure
Οι μπλούζες και  τα σακάκια σας πρέπει να έχουν σχήμα να είναι καλοραμμένα και να έχουν ένα ποσοστό Lycra ή spandex που βοηθά το ύφασμα να ακολουθεί το σώμα. Αυτό σημαίνει  πως  πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σουτιέν σας σας στηρίζει καλά, ώστε τα τοπ και τα σακάκια σας να μπορούν να αναδείξουν το σχήμα κλεψύδρας.  Εάν έχετε πρόβλημα με το κάτω μισό του σώματός σας σκεφτείτε να επενδύσετε στα ειδικά εσώρουχα βελτίωσης του σχήματος σας. Ανασηκώνουν τους γλουτούς μαζεύουν την περιφέρεια και την κοιλιά, είναι άνετα και κάποια ειδικά μοντέλα με μικροκάψουλές καφεϊνης υπόσχονται με  συστηματική χρήση ακόμη και μόνιμη βελτίωση και ανόρθωση.  Είναι το μυστικό πολλών celebrities γιατί όχι και το δικό σας!

4. Όμορφα παπούτσια.. Θα πρέπει να φοράτε  πάντα παπούτσια που να αναδεικνύουν το σύνολο της εμφάνισής σας. Με όλες τις επιλογές που υπάρχουν σήμερα στα ράφια  μπορείτε να βρείτε αξιολάτρευτα και άνετα  παπούτσια που να τονίζουν το ντύσιμό σας.
stylish-shoes
Σε κάθε σεζόν τα trends είναι ίδια αλλά οι φόρμες διαφοροποιούνται αρκετά μεταξύ τους αν δεν είστε σίγουρες για το στυλ σας ψάξτε για παπούτσια με μοντέρνα φόρμα αλλά πάντοτε διαλέξτε τις πιο κομψές ακόμα και  όταν επιλέγεται μπότα. Ασφαλώς και υπάρχει θέση στην γκαρνταρόμπα μας και για τα πιο αθλητικά,  τα πιο chunky ή εκκεντρικά  παπούτσια αλλά όταν μιλάμε για τα βασικά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα trendy και κομψό ζευγάρι που να αγκαλιάζει όμορφα το πόδι μας.

5. Statement Τσάντα: Οι μέρες που ταιριάζαμε τα  παπούτσια με την τσάντα είναι παρελθόν. Σήμερα η τσάντα στέκεται από μόνη της και είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην εμφάνισή μας. Αυτό το μοναδικό αξεσουάρ μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το στυλ της εμφάνισής σας. Ξεχάστε πλέον το μαύρο προτιμήστε ένα τολμηρό ζωηρό χρώμα που θα ζωντανέψει ακόμα και το πιο ουδέτερο σύνολο.
Chanel-bag
Όταν σας δοθεί η ευκαιρία σε εκπτώσεις η κάποιο bazzar ξεπουλήματος  επενδύστε σε μια καλή ποιοτική τσάντα που σας εκφράζει  το στυλ της,  το μέγεθος, και σας ξετρελαίνει το χρώμα της. Θα έχετε στην ντουλάπα σας ένα αξεσουάρ που θα δίνει μία έξτρα ώθηση στο στυλ σας  ανά πάσα στιγμή σε κάθε σας εμφάνιση και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες για πολλά πολλά χρόνια.

6.Το στοιχείο της έκπληξης. Αυτό ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να εφαρμόσετε αλλά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα κόλπα για να αποκτήσετε ένα πιο πικάντικο στυλ και να ξεχωρίζετε από το πλήθος. Ενσωματώστε στο ντύσιμό σας κάτι αναπάντεχο.  Λίγη ίντριγκα σε ντύσιμό σας είναι η απαραίτητη αυτή πινελιά που δίνει τον ορισμό του στυλ. Πηγαίνοντας ενάντια στις βασικές αρχές και έχοντας το θάρρος να κάνετε το αντίθετο από αυτό που κανονικά  ταιριάζει ή  αναμένεται  είναι  νεανικό και εκλεπτυσμένο.
style-tips
Για παράδειγμα, να συνδυάσετε όμορφα κίτρινα αξεσουάρ με το μπλε ρουά  φόρεμα σας, αντί να προσπαθήσετε  να το ταιριάξετε  με μπλε ή  ασημί αξεσουάρ. Να φορέσετε μερικές σειρές  μαργαριταριών στο παλιό σας, φθαρμένο  T-shirt για να  δώσετε στο κατα τα άλλα νεανικό ατημέλητο ντύσιμό σας, μια σικ ρομαντική πινελιά.

Σίγουρα οι πετυχημένοι στιλιστικοί συνδυασμοί δεν δημιουργούνται αυθόρμητα και αβίαστα ιδίως στα πρώτα αυτά βήματα. Επίσης κάτι που δείχνει υπέροχα σε μια γυναίκα μπορεί να δείχνει άκομψο και ξένο σε κάποια άλλη. Η εξάσκηση και οι πειραματισμοί είναι απαραίτητοι σε αυτή την προσπάθεια και ο ο καθρέπτης σας ο καλύτερος σας φίλος!