4 Απρ 2014

Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι

Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι
Μια δροσερή σαλάτα, που όμως "φοριέται" όλες τις εποχές!


Τι χρειαζόμαστε:

    1/4 ενός μικρού λευκού λάχανου
    1 μεγάλο καρότο
    2 πορτοκάλια
    1 λεμόνι
    1 κ.σ. λάδι
    1 πρέζα αλάτι



Πώς το κάνουμε:
  1.     Τρίβουμε το λάχανο σε έναν χοντρό τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς.
  2.     Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ζουλιέν ή το τρίβουμε κι αυτό στον χοντρό τρίφτη.
  3.     Καθαρίζουμε και κόβουμε το 1,5 πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην σαλάτα μας.
  4.     Το μισό πορτοκάλι που απομένει το στίβουμε μαζί με το λεμόνι.
  5.     Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το λάδι.
  6.     Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  7.     Τέλος, αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο σκεπασμένη, για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
  8.     Σερβίρεται είται σε μεγάλη σαλατιέρα, είτε σε ατομικά μπολάκια, σαν πρώτο πιάτο.


Από το sintagespareas.gr


www.ofono.gr