28 Μαρ 2014

Μια μονοκατοικία στα βόρεια προάστια σου δίνει έμπνευση και ιδέες για διακόσμηση


Oι LMarchitects εμπνέονται από τη γιαπωνέζικη λογοτεχνία και προτείνουνανατολίτικη αισθητική για τη διαμόρφωση μιας μονοκατοικίας στην Εκάληπου δεν έχει καμία αισθητική υπερβολή.

Το τελευταίο project των LMarchitects, δηλαδή της Λίλας Γαλατά και της Μαρίζας Αγγελίδη, είναι μια μονοκατοικία στην Εκάλη, η οποία αποτέλεσε τον κατάλληλο καμβά για την καινοτόμο άποψή τους στην εσωτερική διακόσμηση, τα υλικά επενδύσεων στους τοίχους και τα δάπεδα, αλλά και το σχεδιασμό σταθερών επίπλων και ειδικών κατασκευών. Το προφίλ των ενοίκων –μια δραστήρια οικογένεια που αγαπά την τέχνη, τα χρώματα και τα υλικά– καθόρισε σημαντικά το αισθητικό και λειτουργικό σχεδιασμό του σπιτιού, το οποίο δεν κατηγοριοποιείται σε ένα συγκεκριμένο στυλ. «Το μέλημά μας είναι πρώτα απ' όλα να μετατρέπουμε σε όμορφο χώρο την εικόνα που έχει στο μυαλό του ο κάθε ιδιοκτήτης. Ένα σπίτι που ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις και την ιδιοσυγκρασία του, μέσα στο οποίο χαίρεται να ζει. Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς», εξηγεί η Λίλα Γαλατά.

Στο καθιστικό και την κουζίνα τα πιο ενδιαφέροντα «ζευγάρια» προκύπτουν από τις κατασκευές των LMarchitects και τα φωτιστικά της Moooi. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η μαύρη μεταλλική βιβλιοθήκη και ο πολυέλαιος «Raimond Dome 79» του Raimond Puts
 
 
O χαμηλός ατμοσφαιρικός φωτισμός διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου, με τον κρυφό φωτισμό να χρησιμοποιείται όπου υπάρχουν λεπτομέρειες που αξίζει να τονιστούν
 

Έντονες πινελιές παρεμβάλλονται στις γήινες και φυσικές αποχρώσεις που κυριαρχούν στο σκούρο ξύλινο δαπέδο, την τσιμεντοκονία στους τοίχους και τα γαιώδη και σκούρα υφάσματα, που μαζί με το δέρμα καλύπτουν τα περισσότερα έπιπλα.

Κατά τις LMarchitects, «η αντίθεση που προκαλεί το σημειακό έντονο χρώμα τονίζει ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη γκάμα χρωμάτων, αποτελώντας έτσι μια ευχάριστη διακοπή από την ασάφεια του μισοσκόταδου»
 

Το συνεκτικό στοιχείο στο σπίτι είναι οι επιρροές που δέχτηκαν οι LMarchitects από το βιβλίο «Το εγκώμιο της σκιάς» του Τζουνιτσίρο Τανιζάκι, ένα βιβλίο που πραγματεύεται την ανατολίτικη αισθητική

Tα υπνοδωμάτια των παιδιών σχεδιάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων. Η επιθυμία τους ήταν ένα χαρούμενο αποτέλεσμα που να συνδυάζει τα αγαπημένα τους αντικείμενα και χρώματα.

Ο custom-made χαρακτήρας διακρίνεται τόσο στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου όσο και στις κρεβατοκάμαρες με τα μπάνια στον όροφο.
 
http://www.missbloom.gr/