20 Φεβ 2014

Wrap μαρουλιού με ψητή γαλοπούλα

Γιατί να μην αποφύγεις το αλεύρι και τις ζύμες στο σάντουιτς σου; Αφού μπορείς! Φτιάξε το wrap σου σε μαρούλι, αποφεύγοντας την τορτίγια και απόλαυσε μια σαλάτα compact!


Συστατικά

  • 4 μεγάλα φρέσκα φύλλα μαρούλι τύπου iceberg
  • 4 φέτες ψητή ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φετούλες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι


  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα φύλλα φρόντισε να κρατήσεις την επιφάνεια ψηλά στις άκρες του, που είναι πιο ελαστική και δεν θα σου σπάσει. Η βάση είναι πάντα πιο τραγανή
  • 2
    Κόψε κάθε φέτα γαλοπούλας σε λωρίδες. Υπολόγισε μία φέτα για κάθε wrap
  • 3
    Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε με την πάπρικα
  • 4
    Στρώσε στο φύλλο τη γαλοπούλα, τα αγγουράκια στο κέντρο και από πάνω 2 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού. Τύλιξε προσεκτικά το μαρούλι και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα