20 Φεβ 2014

Τσικνίστε το! Η καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη, πιπεράτη μπριζόλα

Μια παραδοσιακή, αμερικάνικη συνταγή για μια λαχταριστή Τσικνοπέμπτη.
Τσικνίστε το! Η καλύτερη συνταγή για την πιο νόστιμη, πιπεράτη μπριζόλα

Αν δεν βγείτε έξω για να τσικνίσετε απόψε, αλλά προτιμήσετε να φωνάξετε φίλους στο σπίτι και να ψήσετε όλοι μαζί, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για Νεοϋορκέζικη, πιπεράτη μπριζόλα. Θα σας πάρει 20 λεπτά για 4 μερίδες και δεν θα μείνει κοκαλάκι!
Υλικά
4 παχιές μπριζόλες από καλό χοιρινό
1/4 κούπας μαύροι κόκκοι πιπεριού
3κ.σ. τριμμένο λεμονοπίπερο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Βάλτε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί και κοπανήστε τους καλά μέχρι οι περισσότεροι να σπάσουν. Καλύψτε την μία πλευρά από τις μπριζόλες με αυτούς πιέζοντάς την καλά και έπειτα πασπαλίστε τις με το λεμονοπίπερο και λίγο αλάτι. Γυρίστε τις από την άλλη πλευρά και κάντε το ίδιο. Βάλτε τις μπριζόλες στο ψυγείο για 3 ώρες, ακάλυπτες.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ σε δυνατή φωτιά, αλείψτε τη σχάρα με λίγο φυτικό λάδι και βάλτε τις μπριζόλες πάνω της. Βάλτε τις στο φούρνο και αφήστε τις για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα γυρίστε τις να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις να ψηθούν μέχρι το σημείο που θέλετε. Σερβίρετέ τις με μια ωραία σάλτσα, τραγανές, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπιρίτσα.


www.queen.gr