- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 μέτρια πατάτα πλυμένη με τη φλούδα και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ. νερό
- 1 ματσάκι κάλε, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά νιφάδες παρμεζάνας
- Για το dressing: Το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
- 2 κ.σ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.γ. λιναρόσπορος
- 2 κ.γ. μουστάρδα (προτείνεται η Dijon)
- Αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Τρόπος μαγειρέματος
- 1
Λάδωσε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά σόταρε τις πατάτες να πάρουν χρώμα. Πρόσθεσε και το νερό, σκέπασε και άφησε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Περίπου 8 λεπτά αρκούν
- 2
Στο μεταξύ βάλε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ανακάτεψε καλά
- 3
Όταν οι πατάτες σου είναι έτοιμες, ανάμειξε με το κάλε σε μεγάλη σαλατιέρα. Πασπάλισε με το dressing και αλατοπιπέρωσε.
-