
Ένα κλασικό, αμερικάνικό πιάτο για πρωινό ήταν η αγαπημένη της Jackie Kennedy- Onassis και της οικογένειάς της. Αυτή είναι η συνταγή για πεντανόστιμες βάφλες από την Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.
Υλικά:
½ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
2 κρόκους αυγών
1 κούπα ξινόγαλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές του γλυκού baking powder
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε απαλή μαρέγκα
½ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
2 κρόκους αυγών
1 κούπα ξινόγαλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές του γλυκού baking powder
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε απαλή μαρέγκα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ, χτυπήστε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και συνεχίστε το χτύπημα. Τμηματικά, προσθέστε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι, το baking powder και το ξινόγαλα. «Διπλώστε» απαλά στο μείγμα τα χτυπημένα ασπράδια. Ψήστε τις βάφλες στην ειδική συσκευή, σύμφωνα με τις οδηγίες της, και σερβίρετέ τις με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα.
Στο μίξερ, χτυπήστε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και συνεχίστε το χτύπημα. Τμηματικά, προσθέστε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι, το baking powder και το ξινόγαλα. «Διπλώστε» απαλά στο μείγμα τα χτυπημένα ασπράδια. Ψήστε τις βάφλες στην ειδική συσκευή, σύμφωνα με τις οδηγίες της, και σερβίρετέ τις με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα.
www.queen.gr