22 Φεβ 2014

Με αυτά τα τρικ κρύβεις χρόνια

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΚ ΚΡΥΒΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ 
Ότι όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε και θα γεράσουμε και θα πάψουμε να βλέπουμε στον καθρέφτη αυτό που βλέπαμε κάποτε, το ξέρουμε πολύ καλά, το αποδεχόμαστε γιατί δεν είμαστε τίποτα τρελαμένες με την αιώνια νιότη που «τραβιούνται» από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά(!) αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να το χειριστούμε «κατάλληλα»!
Ναι, μεγαλώνεις, ναι, κάνεις ρυτίδες, αλλά (!) είναι στο χέρι σου σε μεγάλο βαθμό το πώς θα γίνει αυτό! Λάβε, λοιπόν, τα μέτρα σου!
Κάνε καλή αρχή!
Πρέπει οπωσδήποτε από μια ηλικία και μετά όχι μόνο να περιποιείσαι και να φροντίζεις καθημερινά την επιδερμίδα σου, αλλά και να συμβουλεύεσαι τακτικά έναν καλό δερματολόγο ή μια αισθητικό που εμπιστεύεσαι για το ποια προϊόντα ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείς για την περιποίηση αυτή. Για παράδειγμα, αν δεν χρησιμοποιείς σωστή κρέμα, αποκλείεται να έχεις ένα αποτέλεσμα που να σε ικανοποιεί αφού δεν βοηθάς το δέρμα σου ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του.
Πολύ μεγάλη σημασία έχει –όπως καταλαβαίνεις- η ενυδατική σου κρέμα, για την οποία καλά θα κάνεις να φροντίσεις να περιέχει φυσικά συστατικά καλύτερα.
Ως προς το μακιγιάζ σου.

  • Βρες το «σωστό» κραγιόν.
Ανεξάρτητα από το τι προστάζει κατά καιρούς η μόδα, πρέπει να ξέρεις ότι γενικά τα σκούρα, ματ κραγιόν έχουν την τάση να τονίζουν τις γραμμές των χειλιών ενώ δεν κολακεύουν και σε σχέση με τον λίγο όγκο που δίνουν. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προτιμήσεις ένα ανοιχτόχρωμο, ιριδίζον κραγιόν και ένα αντίστοιχο μολύβι χειλιών.
  • Προτίμησε ένα foundation σε υγρή μορφή.
Ειδικά αν το δέρμα κάτω από τα μάτια σου έχει σακούλες ή ρυτίδες, είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις ένα κατάλληλο προϊόν ώστε να μην επιδεινώσεις αυτή την κατάσταση. Το κόλπο είναι να εφαρμόζεις ένα υγρό foundation όχι μόνο για τα σημεία στα οποία θα χρησιμοποιούσες κονσίλερ αλλά και για την εσωτερική γωνία του ματιού. Σιγουρέψου μόνο ότι προμηθεύεσαι τη σωστή απόχρωση: δηλαδή έναν τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σου.
  • Δώσε έμφαση στα ζυγωματικά σου.
Επειδή όσο μεγαλώνουμε τονίζονται όλο και πιο πολύ τα ζυγωματικά του προσώπου μας, είναι στο χέρι σου να τα κάνεις να «δουλεύουν»υπέρ σου δίνοντας μια πολύ ωραία εκφραστικότητα σε ολόκληρο το πρόσωπο σου. Για να το πετύχεις αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς σωστά το πινέλο : ξεκίνα από τα μήλα -πριν βάλεις ρουζ, χαμογέλα ελαφρά για να μπορέσεις να εντοπίσεις σωστά την περιοχή – και συνέχισε προς την κορυφή του μάγουλου.
Ως προς τα μαλλιά σου.
  • Βρες το κολακευτικότερο κούρεμα.
Το να βλέπεις γυναίκες που έχουν περάσει τα 25 να έχουν «τρελά» μαλλιά, άλλης δεκαετίας ή πάρα πολύ μακριά αλλά κατεστραμμένα μαλλιά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε η επιτομή της κομψότητας. Έλα όμως, που η κομψότητα και το «μέτρο» είναι αυτά που σου εξασφαλίζουν συνήθως την ωραιότερη εκδοχή του εαυτού σου ανεξάρτητα από την ηλικία σου! Το πιο εύκολο και «πασπαρτού» κούρεμα που ταιριάζει σχεδόν σε όλες μας είναι ένα κούρεμα – φιλάρισμα, που δεν θα είναι υπερβολικό και θα δώσει όγκο και «κίνηση» στα μαλλιά σου.
  • Μην αμελείς την περιποίηση τους.
Όπως ακριβώς συμβαίνει με το δέρμα σου, έτσι ακριβώς και τα μαλλιά σου αποκτούν μεγαλύτερες ανάγκες φροντίδας και περιποίησης όσο μεγαλώνεις, αφού σταδιακά αδυνατίζουν και αραιώνουν. Αν βλέπεις ότι είναι ξηρά και άτονα, προτίμησε ένα conditioner ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερες ηλικίες ώστε να τους δώσεις σωστή ενυδάτωση και να τα βοηθήσεις να δυναμώσουν. Επιπλέον, ειδικά αν τα βάφεις,κάνε τακτικά εντατικές μάσκες και περιόρισε όσο το δυνατόν μπορέις περισσότερο το πιστολάκι και τα πολύ βαριά προϊόντα styling.

Και να σου πω και το άλλο; Ακόμα και αν είσαι απόλυτα χαλαρή και είσαι και από τις γυναίκες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ηλικία τους, είναι πάντα ωραίο να υποθέτουν οι γύρω –ειδικά οι μικρότερης ηλικίας γύρω – ότι είσαι μικρότερη ή να εκπλήσσονται όταν τους αποκαλύπτεις τελικά εσύ η ίδια τι λέει ταυτότητα σου!

http://www.marymary.gr