18 Φεβ 2014

Chicken Bolognese

Αν υπάρχει μια μεγάλη star στο πιάτο με τα σπαγγέτι σου αυτή είναι σίγουρα η bolognese. Ή πιο λαϊκά η μακαρονάδα με κιμά. Τι λες να την ετοιμάσεις με κιμά κοτόπουλου για να μειώσεις λίγο τα λιπαρά και φυσικά τις θερμίδες; 

257 θερμίδες

Συστατικά


  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό)
  • 2 κ.γ. βασιλικό
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 400γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 500γρ. σπαγγέτι
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Πρόσθεσε το πράσο και το καρότο να μαραθούν επίσης
  • 2
    Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και με ξύλινη κουτάλα γύρισε μέσα στην κατσαρόλα σου να καβουρδιστεί καλά, να σπάσουν οι μεγάλοι σβόλοι και να πάρει χρώμα (θυμήσου πως το κοτόπουλο δεν παίρνει τόσο χρώμα όσο ο μοσχαρίσιος κιμάς). Σβήσε τον κιμά με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • 3
    Πρόσθεσε τώρα τα τοματάκια, τον πελτέ, λίγη ζάχαρη, τα μυρωδικά σου (κάρυ, κύμινο και πάπρικα) και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σάλτσα σου να σιγοβράσει για 30' λεπτά τουλάχιστον
  • 4
    Στο μεταξύ ετοίμασε τα ζυμαρικά, βράζοντας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • 5
    Σέρβιρε τα ζυμαρικά σου ζεστά με σάλτσα. Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο τριμμένο τυρί (καλό θα ήταν να είναι με χαμηλά λιπαρά)