1 Ιαν 2014

Οι καλύτεροι τρόποι για να καταπολεμήσεις το hangover

Οι γιορτινές μέρες έρχονται σετάκι με το κεφάλι-κουδούνι. Όχι πια. Να τι μπορείς να κάνεις.
Όσο και να είσαι κορίτσι που την λέξη εγκράτεια την έχεις σε ξεχωριστή θέση μέσα στο όμορφο μυαλουδάκι σου, τις γιορτές θα τις κάνεις τις παρασπονδίες σου και θα το πιειις και το ένα σφηνάκι σου και τα τρία-τέσσερα ποτάκια σου. Και ω ναι, την επόμενη μέρα θα βλέπεις κύκλους και θα νιώθεις πως οι στίχοι του "όλα γύρω σου γυρίζουν" έχουν γραφτεί για σένα.    
Μην μας ανησυχείς όμως καθόλου γιατί σου έχουμε μερικές καλέ συμβουλές για το πως να ξεπεράσεις αυτή την αίσθηση της ναυτίας, που προκαλεί το γνωστό σε όλο τον κόσμο hangover.

Ξεκίνα τη μέρα σου με ζάχαρη

Αντί το πρώτο πράγμα που θα βάλεις στο στόμα σου το πρωί να είναι ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ένα κομμάτι σοκολάτα, δοκίμασε να φτιαξεις ένα smoothie με φυστικοβούτυρο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι: 1 δόση εσπρέσσο, 240ml κρύο γάλα, 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο και 1/2 κουταλιά σιρόπι αγαύης ή στέβιας.
Αν βαριέσαι να φτιάχνεις smoothies δοκίμασε να φας μήλο ή να πιεις ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι, όπου η βιταμίνη C θα έρθει και θα σηκώσει το πεσμένο σου ηθικό.
Μην πιείς σκέτο καφέ, καθώς τα συστατικά του θα σε αφυδατώσουν ακόμα περισσότερο.
Αν θέλεις να βάλεις, ωστόσο και καμιά μπουκιά στο στόμα σου φτιάξε ένα σάντουιτς λιπαρό με το αλλαντικό του και το τυρί του.

Τι θα έλεγες για λίγη σόδα με Sprite;

Σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές η σόδα και η Sprite είναι ό,τι πρέπει για να στείλουν το hangover από εκεί που ήρθε, καθώς επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης του αλκοόλ. Επίσης μειώνουν τα αποτελέσματα του hangover κατά 65%. Άκου να δεις.

Τα ποτά που πρέπει να αποφεύγεις

Αν υποθέσουμε ότι τα ποτά που πίνεις είναι καθαρά, τότε θα σε συμβουλεύαμα να προτιμάς μόνο gin και vodka. Είναι ποτά που συμπεριφέρονται με...αγάπη στο κεφάλι (όχι βέβαια και στην καρδιά....γι αυτό πριν βγεις φρόντισε να έχεις σβήσει τηλέφωνα πρώην από το κινητό σου). Τα ποτά που οι ειδικοί προτείνουν να αποφύγεις είναι σαμπάνια, ρούμι με κόκα, κονιάκ, μπράντι, ουίσκι και κόκκινο κρασί.

Πίνε νερό

Ετοιμάσου να πεις το νερό νεράκι. Μετά από μία νύχτα γεμάτη αλκοόλ και πριν πέσεις στο κρεβάτι πιες ένα ποτήρι νερό. Αν ξυπνήσεις με hangover πίνε συχνά μικρές ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν μπορείς να βρεις και ένα ισοτονικό ποτό, που να περιέχει αλάτι ακόμα καλύτερα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας των υγρών του σώματός σου.

Φάε ένα ωμό αυγό

Τα ωμά αυγά θεωρούνται μία καλή θεραπεία για τον πονοκέφαλο. Λόγω της πρωτεϊνης και της περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το hangover. Το ξέρουμε ότι είναι ίου η κατάσταση, αλλά η καταπολέμηση του hangover θέλει θυσίες.

http://cosmo.gr/