1 Ιαν 2014

Πρωτοχροννιάτικα cupcakes καρότου

Τέλεια για το πρώτο brunch της νέας χρονιάς από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Πρωτοχροννιάτικα cupcakes καρότου


Τέλεια για το πρώτο brunch της νέας χρονιάς από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο coolartisan.net και στο Facebook.com/Cool Artisan


Υλικά

4 αυγά
225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
300γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Πραλίνες για διακόσμηση



Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για cupcakes και αδειάζουμε το μείγμα. Αυτή η δόση φτιάχνει περίπου 15.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε. Στη συνέχεια απλώνουμε την επιφάνεια και διακοσμούμε με πραλίνες.