29 Νοε 2013

FlashBack σε ό,τι αγαπήσαμε: Η Καίτη Γαρμπή τραγουδά για την Ελλάδα στη Eurovision, το 1993!



Μπορεί φέτος να μας εκπροσωπήσουν οι Koza Mostra μαζί με τον Αγάθωνα στο διαγωνισμό της Eurovision, όμως το 1993 το έκανε η Καίτη Γαρμπή με μια εμφάνιση που συζητιέται μέχρι σήμερα.
kaiti-garbi-interviewTo 1993 λοιπόν, έγινε πρόταση στην Καίτη Γαρμπή από την ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. H Καίτη αποδέχτηκε την πρόταση και ταξίδεψε μέχρι το Μίλστριτ της Ιρλανδίας για να τραγουδήσει το «Ελλάδα χώρα του φωτός». Κατέκτησε την 9η θέση, ανάμεσα στις 25 χώρες που διαγωνίστηκαν, αποσπώντας 64 βαθμούς και μας χάρισε μία από τις πιο επιτυχημένες και ιδιαίτερες συμμετοχές μας στο διαγωνισμό. Το κομμάτι έχει γράψει εξ’ ολοκλήρου ο Δημοσθένης Στριγκλής.
Σίγουρα όλοι θυμάστε το τολμηρό φόρεμα που φορούσε η Καίτη, δια χειρός της Σίλιας Κριθαριώτη, κόβοντας τις ανάσες των Ευρωπαίων, αλλά και την πολύ ιδιαίτερη σκηνική παρουσίας της τραγουδίστριας. Σίγουρα εκείνη η χρονιά έμεινε στην ιστορία του διαγωνισμό, ως μια από τις πιο ξεχωριστές και αγαπημένες εμφανίσεις.
Ιδού, “παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη”…
Το ίδιο έτος, μετά την συμμετοχή στην Eurovision, η Καίτη κυκλοφόρησε τον δίσκο «Ως τον παράδεισο», ο οποίος συνέχισε την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου.


 www.tralala.gr