9 Οκτ 2012

Γλυκό: ρυζόγαλο με γιαούρτι

Μια ιδιαίτερη εκδοχή ρυζόγαλου με κανέλα, βανίλια και γιαούρτι.

Υλικά
115 γραμμάρια ρύζι
700 ml γάλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο στη μέση
1 ξυλάκι κανέλα
500 γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και βράστε σε μέτρια φωτιά.
2. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
3. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, αφαιρέστε το κλωναράκι βανίλιας και το ξύλο κανέλας, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε.
4. Σερβίρετε με φρέσκα βατόμουρα (ή άλλα φρούτα της επιλογής σας που πιστεύετε πως ταιριάζουν) και απολαύστε.

queen