9 Νοε 2011

Η οικονομική κρίση «στέλνει» και τον Άγιο Βασίλη στην ανεργία

Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης και έτσι τα φετινά Χριστούγεννα αντί να μπει στα σπίτια μοιράζοντας δώρα, θα «μπει» στο ταμείο ανεργίας.

Ο 83χρονος βετεράνος του 'Β Παγκοσμίου Πολέμου Ντέιβιντ Μακέλ, στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης, δεν θα φορέσει αυτές τις γιορτές την κατακόκκινη στολή του Santa Claus, καθώς ο επικεφαλής της κομητείας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 660 δολάρια, από τον προϋπολογισμό των 2,7 δισεκατομμυρίων, για να πληρώσει τον Άγιο Βασίλη, προκειμένου να υποδεχθεί τα παιδιά στο Λόνγκ Άϊλαντ.  

Ο επικεφαλής της κομητείας Στιβ Λέβι, σε συνέντευξη του εξήγησε ότι περίπου 750 υπάλληλοι της κομητείας κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους λόγω των οικονομικών περικοπών. Παράλληλα πρόσθεσε, ότι θα υπάρξει μείωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην κρατική επιχορήγηση του συστήματος υγείας της κομητείας. «Ας ενδιαφερθεί ο ιδιωτικός τομέας να κάνει κάποια δωρεά ή ας συγκεντρωθούν εθελοντές από την κοινότητα», πρότεινε για το θέμα του αγαπημένου αγίου των παιδιών.

Η απόφαση «απόλυσης» του αγίου προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, ενώ δεκάδες πολίτες  προσφέρθηκαν να καταβάλουν το ποσό για τις υπηρεσίες του Αγίου Βασίλη. Μάλιστα ο ίδιος ο Λεβί εμφανίστηκε διατεθειμένος να δωρίσει μια στολή Santa Claus για μία η δύο βάρδιες. Υπάρχει και η πρόταση του επικεφαλής της γειτονικής Μπάμπιλον και υποψηφίου των Δημοκρατικών για την θέση του Λέβι, Στιβ Μπελόνε, ο οποίος είπε ότι θα πληρώσει όλο το ποσό που απαιτείται για τις υπηρεσίες του Άγιου Βασίλη.

http://www.star.gr/