9 Νοε 2011

Από ώρα σε ώρα η νέα κυβέρνηση

Συζητείται το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με εναλλακτικές λύσεις είτε εκείνη του καθηγητή Βασίλη Σκουρή, είτε του τραπεζίτη Βασίλη Ράπανου, με την τελευταία όμως να θεωρείται η λιγότερη πιθανή, εάν όχι εξαιρετικά δύσκολη.
 
Το αδιέξοδο με την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, έχει κάνει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι επιθυμούν μία πολιτική λύση και όχι ένα πρόσωπο χαμηλού πολιτικού κύρους και άγνωστο στην ευρύτερη κοινή γνώμη.
 
Μάλιστα ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν, από τη μία ότι δεν μπορεί ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου να μην είναι μια προσωπικότητα αναγνωρισμένου βεληνεκούς, αλλά από την άλλη δεν δέχονται ότι ο νέος πρωθυπουργός δικαιούται να επιβάλλει όποιον όροι επιθυμεί. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται ονόματα όπως ο καθηγητής Βασίλης Σκουρής, Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που ακούγεται τις τελευταίες ώρες.
 
Περίπου στις δύο το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον κ. Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.
Περίπου στις 10 το πρωί, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέβαλλαν και γραπτώς τις παραιτήσεις τους στο γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Σωτήρη Λύτρα.
 
Με δήλωσή του, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει : «Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική “φούσκα” των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».

http://www.protothema.gr/