2 Νοε 2011

Ήπιε νερό από τη Φουκουσίμα

Θέλοντας να δείξει ότι η κατάσταση στη Φουκουσίμα βελτιώνεται, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ήπιε νερό από την περιοχή. Εκστρατεία για να πειστεί ο λαός


Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιασουχίρο Σονόντα όταν προκλήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποδείξει ότι η κατάσταση στην Φουκουσίμα είναι ασφαλής, ήπιε νερό από την περιοχή των αντιδραστήρων.
"Το να πιω καθαρισμένο νερό δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται η ασφάλεια της περιοχής. Η παρουσίαση των δεδομένων που έχουμε συλλέξει είναι ο καλύτερος τρόπος" δήλωσε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία κατά την οποία το νερό, στην περιοχή της Φουκουσίμα φιλτράρεται και στη συνέχεια διοχετεύεται στο έδαφος όπου μεταξύ άλλων ποτίζει και φυτά.
Το δείγμα αυτού του νερού είχε μόλις παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, την οποία οι τηλεοράσεις κάλυπταν ζωντανά, όταν οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν επανειλημμένα τον αξιωματούχο να το πιει αφού είναι καθαρό, πράγμα που έκανε τελικά με τρεμάμενα χέρια και φανερά ταραγμένος.
Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ότι η περιοχή της Φουκουσίμα είναι πλέον ασφαλής, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι στις 12 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την είσοδο σε δημοσιογράφους στην περιοχή, η οποία είναι αποκλεισμένη σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων για τους πολίτες από τις 11 Μαρτίου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταφέρει να κλείσει τους αντιδραστήρες του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Φουκουσίμα Νταΐτσι, ως το τέλος του χρόνου, αλλά θα πρέπει πρώτα οι κατεστραμμένοι αντιδραστήρες να σταθεροποιηθούν και το νερό που τους ψύχει να σταματήσει να βράζει.


http://news247.gr/