2 Οκτ 2011

5 τάσεις αμερικανικού στυλ διακόσμησης



Της Jen DeRose
Έντονο χρώμα
"Το χρώμα δίνει ένα πιο φρέσκο ύφος σε παραδοσιακά κομμάτια," λέει ο designer Miles Redd, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό το καθιστικό σε ένα διαμέρισμα στο Manhattan. "Παίρνοντας ένα αυστηρό έπιπλο και δίνοντάς του μια ασυνήθιστη όψη, το μετατρέπεις σε ένα σοφιστικέ και ενδιαφέρον κομμάτι."
φωτο: James Merrell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα χρηστικό τεράστιο δωμάτιο  
Designers όπως η Myra Hoefer, που έχει διακοσμήσει αυτό το τεράστιο δωμάτιο στη  California έχουν ανακαλύψει πώς να χειρίζονται δωμάτια τέτοιων διαστάσεων. Η λύση; Ενώ διατηρείται η οπτική επαφή, ο χώρος χωρίζεται σε μικρότερες περιοχές με διαφορετική λειτουργία.
φωτο: Francesco Lagnese
 
 
 
Ο νέος χώρος συνάθροισης
Ένα αναπαυτικό αλλά καθωσπρέπει καθιστικό με μεγάλα παράθυρα, προτείνει ο designer Steven Gambrel. Κατάλληλο για οικογενειακό πρόγευμα και δείπνο για φίλους,
για απογευματινό καφεδάκι ή ένα βραδινό ποτό με lounge διάθεση.  "Μ' αρέσει η ιδέα μιας τραπεζαρίας με πολυθρόνες και καναπέδες," λέει ο Gambrel.
φωτο: Simon Watson
 
Μοντέρνο αλλά σπιτικό
Ξεχάστε το αυστηρό βιομηχανικό στυλ . Δοκιμάστε ένα πιο soft μοντέρνο. Καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, αλλά με οργανικά υλικά, χειροποίητες λεπτομέρειες και σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για επαφή με τη φύση. Η αρχιτέκτονας Cary Tamarkin και η designer Suzanne Shaker το αποδεικνύουν αυτή την κουζίνα.
φωτο: William Abranowicz
 
Εκλεκτικό στυλ
Ο designer Tom Scheerer συνδύασε μοντέρνα και αντίκ έπιπλα σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Maine. Παρόλο που πρόκειται για διαφορετικά στυλ και περιόδους, η σύνθεση είναι πετυχημένη και έχει συνέπεια. Δίνει την εντύπωση ότι έχει δημιουργηθεί με την πάροδο των χρόνων, σχεδόν αυθόρμητα.
φωτο: Francesco Lagnese