27 Σεπ 2011

Η αδερφή μου κι εγώ: Ίδιο επίθετο, ίδιο στυλ;

Από τη Ναταλία Αργυράκη (http://www.the-red-studio.blogspot.com)


Από τις Kardashian μέχρι τις Fanning, πόσο μοιάζουν στυλιστικά οι διάσημες αδερφές του Hollywood;

Kim & Kourtney Kardashian
O δεύτερος λόγος που είναι διάσημες οι αδερφές Kardashian -εκτός από το reality show "Keeping Up with the Kardashians"- είναι η πλούσια γκαρνταρόμπα τους. Ιδιαίτερα η Kim και η Kourtney "συναγωνίζονται" ποια έχει τα περισσότερα ζευγάρια Louboutin ή τα πιο ακριβά φορέματα υψηλής ραπτικής. Αν και η 31χρονη Kim Kardashian φημίζεται περισσότερο για τις red carpet και σέξι εμφανίσεις της, και η 32χρονη Kourtney δεν παραλείπει να επιδεικνύει το προσωπικό της γούστο και τις "επαφές" της με τους μεγάλους σχεδιαστές μόδας. Οι δύο αδερφές, αν και έχουν διαφορετικό στυλ, αρκετά συχνά προσαρμόζουν τις εμφανίσεις τους γύρω από κοινές στυλιστικές παραμέτρους ή χρωματικούς κώδικες.    

Beyoncé & Solange Knowles
H 31χρονη Beyoncé Knowles είναι μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Αναπόφευκτα, η 25χρονη αδερφή της, Solange Knowles που επίσης ασχολείται με τη μουσική και την υποκριτική, έχει δεχτεί κάθε είδους κριτική και σύγκριση με τη μεγαλύτερη αδερφή της. Παρότι η ίδια έχει αρκετές φορές επισημάνει ότι οι διαφορές τους είναι πολλές, τόσο στην μουσική όσο και στο χαρακτήρα, το στυλ τους έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της. Η πιο funky αισθητική της Solange έρχεται σε κόντρα με την επιτηδευμένη και glamorous εικόνα της Βeyoncé. Οι δύο αδερφές εμφανίστηκαν μαζί μετά από καιρό σε επιδείξεις μόδας στη διάρκεια του NYFW, επιλέγοντας, η μεν Beyoncé χρυσό φόρεμα J.Crew, η δε Solange φλούο τοπ και κολάν με patterns.  

Paris & Nicky Hilton 
Οι διάσημες κληρονόμοι της οικογένειας Hilton μπορούν από την παιδική τους ακόμη ηλικία να έχουν εικόνα και άποψη για οτιδήποτε καινούργιο ή πολυτελές ή ακριβό εμφανίζεται στη fashion σκηνή. Παρότι ποτέ δεν επαινέθηκαν ιδιαίτερα για τις στυλιστικές τους επιλογές από τους κριτικούς μόδας -ειδικά, η 30χρονη Paris έχει υποπέσει πολλάκις σε "σφάλματα" μόδας-, οι δύο αδερφές έχουν λανσάρει η καθεμία τη δική της σειρά ρούχων και αξεσουάρ. Η 28χρονη Nicky Hilton, αν και έχει διαφορετική εικόνα από την άτακτη μεγαλύτερη αδερφή της, φροντίζει συχνά να συγχρονίζει το look της με το δικό της, ειδικά όταν εμφανίζονται σε κοινά event.

Sienna & Savannah Miller
Η Sienna και η Savannah Miller, εκτός από την ομοιότητα στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους και την επιλογή τους να σχεδιάσουν μαζί της σειρά ρούχων Twenty8Twelve, δεν φαίνεται να έχουν κοινά σημεία στις στυλιστικές προτιμήσεις τους. Η 30χρονη Sienna Miller θεωρείται fashion icon χάρη στο βρετανικό boho chic προφίλ που επιδεικνύει επί σειρά ετών. Η δε Savannah, επαγγελματίας σχεδιάστρια ρούχων, κινείται σε πιο κλασικά και "ασφαλή" στυλιστικά μονοπάτια, που βασίζονται στα βασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας (μαύρο παντελόνι, λευκό τοπ, κλπ).  "Αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι βλέπουμε περισσότερο η μία την άλλη και δουλεύουμε επάνω σε κάτι που απολαμβάνουμε και οι δύο", έχει δηλώσει η Sienna. "Δεν διαφωνήσαμε ποτέ. Δουλεύουμε πραγματικά καλά μαζί".

Οι εναλλακτικές 
Mary-Kate & Ashley Olsen - Dakota & Elle Fanning - Pixie & Peaches Geldof - Penelope & Monica Cruz
Oι 25χρονες δίδυμες αδερφές Olsen παρά την τεράστια εξωτερική τους ομοιότητα και το γεγονός ότι όλη τους τη ζωή μέχρι σήμερα κάνουν τα πάντα μαζί, συχνά διαφέρουν πολύ στις στυλιστικές επιλογές τους. Παρόλα αυτά, κοινή παράμετρος είναι η αδυναμία τους στα αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλιου, τα παλτό και τα ψηλά τακούνια. H 17χρονη Dakota Fanning και η 14χρονη αδερφή της, Elle Fanning δεν επιδίωξαν ποτέ να είναι απλά δύο διάσημες αδερφές. Έτυχε όμως να είναι και οι δύο ταλαντούχες και να ανελιχθούν από πολύ νωρίς στον χώρο του κινηματογράφου. Η μεν Dakota, το 2001 με την ταινία "I Am Sam", η δε Elle, το 2010 με το "Somewhere" της Sofia Coppola. Εκτός από τα παραπάνω κοινά τους σημεία, οι δύο αδερφές επιδεικνύουν και πολύ προσεγμένο στυλιστικό προφίλ, έχοντας ήδη εντυπωσιάσει τους κριτικούς μόδας, αλλά και τους σχεδιαστές. Η Dakota είναι το πρόσωπο του τελευταίου αρώματος του Marc Jacobs, "Oh Lola", ενώ η Elle είναι το πρόσωπο της χειμερινής καμπάνιας του ίδιου σχεδιαστή. H 21χρονη Pixie και η 22χρονη Peaches Geldof έχουν πολύ διαφορετική εξωτερική εικόνα και στυλ. Παρόλα αυτά, και οι δύο έχουν ασχοληθεί με το μόντελινγκ, ενώ έχουν πρωταγωνιστήσει μαζί και σε καμπάνια εσωρούχων. Μαζί για τις καμπάνιες του MANGO έχουν φωτογραφηθεί περισσότερες από μία φορές οι αδερφές Penelope και Monica Cruz, οι οποίες δεν έχουν δώσει δείγματα ιδιαίτερης ομοιότητας στο daily style τους. 
 
http://www.stylista.gr/