19 Ιουν 2011

Μια χρήσιμη αναδρομή. (Όποιος θυμάται δεν κοιμάται.)

Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης
 
Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού.Τάδε έφη .Νίτσε για την Ελλάδα)
 
Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα βρέθηκε καταστρεμμένη, καμένη από Ιταλούς, Γερμανούς κι αντάρτες και μαυροφορεμένη για τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν στην περίοδο αυτή.
 Μια χώρα γεμάτη ερείπια, οι μισοί Έλληνες να μισούν τους άλλους μισούς λόγω του εμφυλίου και όσοι δεν είχαν αφανιστεί από τον πόλεμο, την δεκαετία του 60 έφευγαν μπουλούκια μετανάστες για μια καλλίτερη τύχη στην ξενιτειά.
 Η Γερμανία που είχε προκαλέσει την καταστροφή της Ευρώπης έβγαινε κι αυτή καταστρεμμένη απ’ τον πόλεμο και έχοντας ανάγκη από εργατικά χέρια δεχόταν όποιον άξιο να δουλέψει, στα χώματά της.
 Έτσι τα άξια χέρια στην Ελλάδα να παράξουν έργο, έφευγαν κατά χιλιάδες με τα τρένα να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας που είχε καταστρέψει τη δική τους πατρίδα.
 Παρ’ όλα αυτά, με ότι εργατικό δυναμικό απέμεινε στην Ελλάδα, καταφέραμε με την ψυχή, το πείσμα και την ικανότητα του Έλληνα, (παρά το φαγοπότι που έγινε και τότε με το σχέδιο Μάρσαλ) να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες στιγμές, πέσαμε όλοι με τα μούτρα στη δουλειά και καταφέραμε να αναρριχηθεί η χώρα μας στην 27 θέση της παγκόσμιας οικονομίας ανάμεσα σε 180 χώρες στον πίνακα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 Η Ελλάδα είχε γεμίσει εργοστάσια που παρήγαγαν πλούτο, η ναυτιλία μας (με τα λίμπερτι που πήραμε ως βοήθεια από την Αμερική) να ανέρχεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και η χώρα να παίρνει μια αναπάντεχη ανάπτυξη.
 Οι  ευρωπαίοι ανταγωνιστές μας και όχι μόνο, συνηθισμένοι να είναι «κοσμοφάγοι»,  δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ανάπτυξη αυτή των Ελλήνων και με διαφόρους τρόπους προσπάθησαν να την εμποδίσουν.
 Για την επίτευξη των σκοπών τους, χρησιμοποίησαν κυρίως Έλληνες που είχαν σπουδάσει στα δικά τους Πανεπιστήμια και τους είχαν εμφυτεύσει τα δικά τους πιστεύω κάνοντάς τους Γενίτσαρους, ή και ντόπιους Εφιάλτες που ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν την πατρίδα τους για μια Πρωθυπουργική ή υπουργική καρέκλα.
 Έτσι αφού άλλους τους έντυσαν λαγούς με πετραχήλια και άλλους τους ανέβασαν σε πράσινα άλογα, τους γέμισαν λεφτά για την προπαγάνδα τους και τους έστειλαν εδώ ως οικονομικούς δολοφόνους της πατρίδας τους.
 Έτσι βγάλανε αφίσες την Αννούλα(την θυμόσαστε;) και υποσχεθήκανε και ευημερία και ελευθερία και ασυδοσία.
 Το μόνο που τήρησαν ήτανε η ασυδοσία σε όλους τους κρατικούς τομείς και σιγά σιγά με το συνδικαλισμό πέτυχαν την αποδιοργάνωση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
 Τα εργοστάσια έκλεισαν το ένα μετά το άλλο, οι συνεταιρισμοί φαλίρισαν από την κακοδιαχείρηση και τη ρεμούλα και η  χώρα άρχισε να μην παράγει πλέον τίποτα. Όλα τα χρειαζούμενα τα κάναμε εισαγωγή, προς τέρψη των ανταγωνιστών και πλέον προμηθευτών μας, και μείς δεν παίρναμε χαμπάρι πως όλα τα καλούδια που μας προσφέρανε ήτανε με δανεικά λεφτά και πως κάποια στιγμή θα μας ερχόταν ο λογαριασμός. 
Οι δανειστές που δεν είναι τίποτα αγγελάκια αλλά στυγνοί τοκογλύφοι, άρχισαν να βάζουν τα πανωτόκια το να πάνω στ’ άλλο, στα συνεχή δάνειά μας.
 Οι πολιτικοί μας το χαβά τους, παίρνανε δανεικά και μοίραζαν στον κόσμο λεφτά για να μη τον κακοκαρδίσουν και χάσουν την εξουσία. Οπότε ο μεγάλος, ο αείμνηστος, ο χαρισματικός με τα Αμερικανικά πτυχία, άλλοι τον λένε λαοπλάνο, ψεύτη, απατεώνα που το μυαλό του το είχε στο μ. και όχι στην ευημερία της χώρας, την ώρα μάλιστα που κατάλαβε πως τρέμει η γη κάτω από τα πόδια του και κινδύνευε να χάσει την εξουσία, σε προεκλογικό λόγο του είπε το αμίμητο πάνω από το μπαλκόνι του Περιστερίου το  «Τσοβόλα δώστα όλα».    
 Τα δώσανε όλα και έτσι αφού δε μας έμεινε τίποτα, φέραμε σήμερα το γιο του να μας σώσει, γιατί λεφτά υπήρχαν όπως υποσχέθηκε και θα συνεχίζαμε να ζούμε στη μακαριότητα.
 Αμ δε, φράγκο δεν υπήρχε, γιατί τα φάγανε με το μεγάλο κόλπο του χρηματιστηρίου επί Ααρών Αβούρ (Σημήτης) και το ήξερε αυτό όπως του καταμαρτυρούν οι συνομιλητές του του ΔΝΤ για την εισαγωγή της χώρας μας στο αδηφάγο στόμα των «κοσμοφάγων» τοκογλύφων. Οι υπογραφές πέσανε και μείς μείναμε μέσα στο στόμα και πίσω απ’ τα δόντια που μας ροκανίζουν.
 Δυστυχώς για μας αυτός που υποκρίνεται τον ηγέτη, μαζί με το θίασό του που υποδύονται την κυβέρνηση, δε σήκωσαν τα μανίκια να δούνε τι είναι αυτό το χρέος,
αλλά έβαζαν ανεξέλεγκτα τις υπογραφές τους σε κάθε χαρτί που τους έβαζαν μπροστά τους οι τοκογλύφοι.
 Βάζανε υπογραφές και βγάζανε φερμάνια για κεφαλικούς φόρους στη φτωχολογιά και αφήνανε να κυκλοφορούν ελεύθερα τα τρωκτικά με τα Χάμερ και τα κότερα και να κάνουνε βουτιές στις πισινάρες τους. Δεν υπονοώ ούτε του Πάγκαλου ούτε του Βενιζέλου τις τεράστιες πισινάρες τους και τις κοιλάρες τους. Δικές τους είναι και μάλιστα δηλωμένες και σε κοινή θέα.  
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο όλων των χωρών της γης με το χρέος τους και πρόσεξα πως ένα σωρό χώρες έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις από εμάς και δεν πήγαν να τις σώσουν. Γιατί άραγε τόση πρεμούρα και αγάπη για μας;
 Γιατί τα κοράκια μυρίστηκαν όχι ψοφίμι αλλά πετρέλαιο και πέσανε πάνω μας να μας ξετινάξουν οικονομικά για να μας τα αρπάξουν για μια μπουκιά ψωμί.
 Όλοι αυτοί νοιώθουν άσχημα γιατί εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε ένδοξη ιστορία και ήμαστε ηνίοχοι των πολιτισμών τους όπως είπε ο Νίτσε. Το μόνο στο οποίο υπερέχουν είναι το χρήμα και αν δεν διέφθειραν τις συνειδήσεις κάποιων εξ ημών και μας άφηναν να δουλέψουμε όπως ξέρουμε θα τους είχαμε ξεπεράσει ακόμα και σε πλούτο.
 Ακούγεται πως οι λαοί διαθέτουν κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Όχι κύριοι δε μας αξίζουν αυτοί που εσείς διορίζετε, αυτούς νικήσατε τα υποπροϊόντα σας και όχι εμάς.
 Τόσα χρόνια εξαγοράζατε και τις συνειδήσεις της φτωχολογιάς που έψαχνε για δουλειά, αλλά τώρα που ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι και κατέβηκε στους δρόμους κανένας δε σας γλυτώνει. Όσοι προλάβετε θα φύγετε νύκτωρ ή θα περάσετε από αληθινό δικαστήριο για τις μεγάλες σας προδοσίες εις βάρος του Ελληνικού λαού.
 Τιμή και δόξα σ’ όλους που διεκδικούν την αξιοπρέπειά μας, την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας σε όλες τις πλατείες της πατρίδας μας. Ζήτω τους.
                                                                     
*o   Θεόφιλος Αιγινήτης  είναι  Ζωγράφος-Συγγραφέας

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com