31 Μαΐ 2011

Αυτοκτόνησε ποδοσφαιριστής που εμπλέκονταν σε «στημένα»

Κρεμασμένος βρέθηκε ο 29χρονος Τζέονγκ Τζονγκ Κουάν, ο οποίος ήταν ύποπτος για εμπλοκή σε σκάνδαλο «στημένων» παιχνιδιών.


«Αισθάνομαι ντροπή που είμαι μέρος του “στησίματος” αγώνων», ήταν το σημείωμα που βρέθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σεούλ.

Για το θέμα αυτό, οι εισαγγελείς της πόλης Τσανγκουόν (400χλμ νοτιοανατολικά της Σεούλ) έχουν συλλάβει ήδη πέντε ποδοσφαιριστές, με τους τέσσερις να είναι της Νταετζόν Σίτιζενς.Για το θύμα, υπήρχαν υποψίες πως βοηθούσε στο «στήσιμο» αγώνων με το να δωροδοκεί παίκτες της K-League μέσω ενδιάμεσου. Ο ίδιος, σε υψηλό επίπεδο αγωνίστηκε μόλις μία φορά, συγκεκριμένα στην Τζεονγκμπούκ Χιουντάι Μότορς.

Ο Κουάν, είχε μεταπηδήσει στην τρίτη κατηγορία του κορεατικού πρωταθλήματος αφού με αυτόν τον τρόπο ήταν δυσκολότερο να εντοπιστεί. Μόλις όμως οι αρχές τον κάλεσαν και τα Μέσα έγραψαν πως ο 29χρονος είναι μέρος της «παράγκας», αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Εξάλλου, οι Ασιάτες είναι πολύ περήφανοι και οι κώδικες ηθικής που έχουν είναι πολύ διαφορετικοί απ’ότι του υπόλοιπου πληθυσμού του πλανήτη.



http://www.sigmalive.com/