31 Μαΐ 2011

Εύκολο σορμπέ

Μετάτρεψε το μίξερ σου σε... παγωτομηχανή. Χρησιμοποίησε κατεψυγμένα φρούτα και φτιάξε σπιτικό σορμπέ σε λίγα λεπτά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
½ κ. κατεψυγμένες φράουλες, ροδάκινα, μάνγκο ή άλλα φρούτα
½ φλ. γιαούρτι
1/3 φλ. Ζάχαρη

1. Βάζεις τα φρούτα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν κρέμα σταματώντας ενδιάμεσα για να σπρώξεις τα υλικά που κολλάνε στα τοιχώματα προς τα κάτω. Αν τα φρούτα δεν πολτοποιούνται εντελώς, πρόσθεσε σταδιακά 1-2 κ.σ. νερό προσέχοντας να μην το παρακάνεις και το σορμπέ γίνει χυμός.

2. Σερβίρεις αμέσως ή το φυλάς στην κατάψυξη. Στη δεύτερη περίπτωση περίμενε 10'-15' να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρεις.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
123 θερμίδες, 2g πρωτεΐνες, 29g υδατάνθρακες, 2g φυτικές ίνες, 1g λίπος, 0,5g κορεσμένα λιπαρά, 16mg νάτριο

http://www.preventionmag.gr