14 Απρ 2011

Α1: Νίκη Ολυμπιακού, αλλά σοκ με Νεστέροβιτς!

Με σοβαρότητα στο παρκέ ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Καβάλα με 63-92, αλλά η νίκη είναι αδύνατον να χαροποιήσει τους "ερυθρόλευκους" που είδαν τον Ράσο Νεστέροβιτς να αποχωρεί σοβαρά τραυματίας. Ο Σλοβένος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και λογικά χάνει το ντέρμπι. Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ίκαρου με 92-70, έχοντας διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο και δηλώνει πανέτοιμος για το ντέρμπι του Σαββάτου.


Από εκεί και κάτω γίνεται ένας πραγματικός χαμός με τον Άρη να εδραιώνεται στην 4η θέση και να πιέζει τον ΠΑΟΚ που παραμένει σταθερά τρίτος. Οι παικτες του Σούλη Μαρκόπουλου ηττήθηκαν στο Περιστέρι με 77-72. Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και άντεξαν στην τελική επίθεση των φιλοξενούμενων - με τη νίκη τους αυτή μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι της 6άδας, ενώ δίνουν και νέο ενδιαφέρον στην πρώτη 4άδα. Βήμα 6άδας έκανε και ο Κολοσσός που επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα και έχει ήδη κερδίσει τη θέση του στα πλέι-οφ για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήραν τα ηνία από τη δεύτερη περίοδο και μετά και νίκησαν τον Πανελλήνιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Α1 (σκορ 66-52).

Χαμός γίνεται στη μάχη της ουράς. Καταρχάς ο Ηρακλής αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία, καθώς ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στο Ιβανώφειο με 52-59 και ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος το σκορ ήταν ισόπαλο. Μεγάλο βήμα έκανε ο Ηλυσιακός που επικράτησε του Αμαρουσίου με 73-62, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ιλισιώτες επωφελούνται από την ήττα της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Οι παίκτες του Κορωνιού πάλεψαν όσο μπορούσαν ισοφαρίζοντας σε 74-74 στο τελευταίο λεπτό, αλλά ηττήθηκαν στο τέλος από τους πιο αποφασιστικούς γηπεδούχους (σκορ 78-74).


24η Αγωνιστική - Αποτελέσματα

Άρης-ΑΕΚ 78-74

Ηλυσιακός-Μαρούσι 73-62

Ηρακλής-Πανιώνιος 52-59

Καβάλα-Ολυμπιακός 63-92

Κολοσσός-Πανελλήνιος 66-52

Παναθηναϊκός-Ίκαρος 92-70

Περιστέρι-ΠΑΟΚ 77-72


Σοκ με Νεστέροβιτς!

Στην Καβάλα δεν σταματούν οι αναποδιές, αλλά αυτή τη φορά ήταν κάτι πολύ σοβαρότερο για τον Ολυμπιακό. Ο Ράσο Νεστέροβιτς σε μια διεκδίκηση της μπάλας στη δεύτερη περίοδο έβγαλε τον ώμο του. Ο Σλοβένος άσος πονούσε τρομερά, οι φωνές του αντήχησαν στο κλειστό της Καλαμίτσας και φυσικά πάγωσαν τον πάγκο των "ερυθρόλευκων". Ο 34χρονος σέντερ αποχώρησε στα αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες και αργότερα αποχώρησε για το νοσοκομείο της Καβάλας, καταχειρόκροτούμενος πάντα από τους Καβαλιώτες φιλάθλους.



http://www.sigmalive.com/