1 Δεκ 2010

Περίεργα "ροζ" ταξίδια του Λίβυου δικτάτορα περιγράφονται στο ημερολόγιο ενός μοντέλου

Φως σε περίεργα «ταξίδια πολιτισμού» τα οποία διοργανώνει στη Λιβύη ο συνταγματάρχης Καντάφι για δεκάδες νεαρές και ωραίες γυναίκες από την Ιταλία ρίχνει το ταξιδιωτικό ημερολόγιο ενός μοντέλου από τη Ρώμη. Ο άραβας ηγέτης φαίνεται ότι τις πλήρωνε από 3.000 ευρώ τη μία για να τον γνωρίσουν από κοντά, στην έρημο. Η 28χρονη Μαρία Μ. γράφει για το πολυτελές ταξίδι της τον Οκτώβριο, μετά την «στρατολόγησή» της από το γραφείο συνοδών Ηostessweb, στη Ρώμη.
Στο ημερολόγιό της διηγείται με λεπτομέρειες την εκκεντρική περιήγηση που έκανε επί μία εβδομάδα στη Λιβύη, για την οποία η ίδια και άλλες 19 νεαρές εισέπραξαν τις 3.000 ευρώ.
Εξι τέτοια ταξίδια διοργανώθηκαν από τότε που ο Καντάφι επισκέφθηκε τη Ρώμη το 2009. Μάλιστα προσπάθησε να παντρέψει μία από τις κοπέλες με έναν ανιψιό του, ενώ δεν παρέλειψε να ρωτήσει αν κάποιες ήθελαν να γίνουν μουσουλμάνες. «Ρώτησε αν κάποια από εμάς ενδιαφέρεται να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.Ηταν απίστευτο αλλά δύο κορίτσια έκαναν ένα βήμα μπροστά και είπαν “ναι”» γράφει η Μαρία, η οποία πιστεύει ότι οι «προσήλυτες» ανταμείφθηκαν με δώρα.
«Μας έβαλαν σε κυβερνητικά αυτοκίνητα...30 χλμ.έξω από τη Σύρτη,στη μέση του πουθενά,και αφού περάσαμε τρία φυλάκια με ένοπλους φρουρούς, είδαμε δύο τεράστιες σκηνές, δύο φορτηγάκια με χημικές τουαλέτες, μία τεράστια γεννήτρια και εκατοντάδες καμήλες» γράφει η Μαρία για το ταξίδι της στη Λιβύη, τον Οκτώβριο.
Αφού τον περίμεναν επί ώρες, εμφανίστηκε ο Καντάφι, κάθησε σε μια πλαστική καρέκλα και άρχισε το κήρυγμα. «Μας είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα γίνει μουσουλμανικό, λόγω της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ... και ότι πρέπει να ασπαστούμε την πίστη του Μωάμεθ, επειδή ο Χριστός προέβλεψε ότι ένας προφήτης θα τον διαδεχθεί και θα πάρει τη θέση του».
Μετά, μπροστά στις κάμερες της κρατικής τηλεόρασης, ο Καντάφι προσηλύτισε στο Ισλάμ τα δύο κορίτσια.
http://www.tovima.gr/