13 Νοε 2010

Στο σπίτι του σε κώμα ο Σαρόν

Ο 82χρονος Σαρόν έπεσε σε κώμα το 2006, μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια
Από το νοσοκομείο Sheba στο σπίτι του μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο 82χρονος Σαρόν έπεσε σε κώμα το 2006, μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι γιατροί εξέφρασαν την ελπίδα να μπορέσει να παραμείνει στο σπίτι του μαζί με μία πλήρη ιατρική ομάδα που θα τον φροντίζει.

Παράλληλα, δήλωσαν ότι η διαδικασία μεταφοράς το στο σπίτι του -μία φάρμα στο νότιο Ισραήλ- έγινε βαθμιαία.
Ο Σαρόν θα επιστρέφει στο νοσοκομείο για τακτικές ιατρικές εξετάσεις.
Σ' αυτό το πρώτο προσεκτικά εκτελεσμένο ταξίδι από το νοσοκομείο στο σπίτι του πρώην ηγέτη του Ισραήλ, συνοδεύτηκε από την ιατρική ομάδα και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.

Οπως μετέδωσε το BBC, παρόλο που ο Αριέλ Σαρόν βρίσκεται σε μόνιμο κώμα και πιθανώς να μην συνέλθει ποτέ, η προσωπικότητά του εξακολουθεί να ρίχνει τη σκιά της στην ισραηλινή πολιτική σκηνή.
Ο Σαρόν θαυμάστηκε από πολλούς Ισραηλινούς ως ένας από τους σπουδαιότερους στρατιωτικούς ηγέτες, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα μισητός από τους Παλαιστινίους.
Εξελέγη πρωθυπουργός του Ισραήλ το 2001, με σκοπό να επιτύχει την «ασφάλεια και την αληθινή ειρήνη Επίσης ήταν εκείνος που προώθησε την επέκταση της πολιτείας και εγκαινίασε την κατασκευή του τείχους ασφαλείας γύρω από τη Δυτική Οχθη.
Ομως, παρά την έντονη αντίθεση των Ισραηλινών, έδωσε εντολή στους Εβραίους άποικους να αφήσουν τη Γάζα και τέσσερις αποικίες στην Δυτική Οχθη.
Ως υπουργός Αμυνας, ο Σαρόν υπήρξε ο ιθύνων νους για την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο το 1982. Κατά την διάρκεια της εισβολής, οι χριστιανοί αντάρτες του Λιβάνου συμμάχησαν με το Ισραήλ και προχώρησε στην σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=41472948