13 Νοε 2010

Θρίλερ στον Πειραιά

Με την επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας έληξε ένα περίεργο συμβάν, όπου ξένοι ακτιβιστές επιβιβάστηκαν στο υπό μαλτέζικη σημαία ελληνόκτητο πλοίο Στροφάδες IV και διαπληκτίστηκαν με τον έλληνα πλοίαρχο.
Στο πλοίο επιβιβάστηκαν εφτά ξένοι ακτιβιστές από το Λιμάνι της Ντέρνας στη Λιβύη, κουβαλώντας ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Ο αρχικός τους σχεδιασμός, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ήταν να αποβιβαστούν στον τελικό προορισμό του πλοίου, δηλαδή στην Αίγυπτο και μετά να μεταφέρουν την βοήθεια οδικώς.

Σε αυτό το σημείο, ο έλληνας πλοίαρχος, σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Μέρτον της ανθρωπιστικής οργάνωσης Road to Hope, έπαθε αμόκ και μπήκε σε διεθνή ύδατα, οδεύοντας προς το λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, Ionian Bridge, ο έλληνας πλοίαρχος φοβήθηκε για την ασφάλεια του πλοίου και ενημέρωσε τις αρχές της Μάλτας, το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι ίδιοι οι ακτιβιστές πάντως διατείνονται ότι κρατήθηκαν όμηροι του πλοιάρχου, ενώ τώρα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να γνωρίζουν τι θα κάνουν ακόμα.
Πρόκειται για εφτά Βρετανούς, δύο Ιρλανδούς και έναν Αλγερινό.
http://cosmo.gr/News/Hellas/297041.html