25 Νοε 2010

ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα: 0-3-Τέλος και το Γιουρόπα Λίγκ

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε και το Γιουρόπα Λιγκ. Στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του 4ου ομίλου οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη Μπαρτσελόνα με 3-0 (προκρίθηκε και μαθηματικά ως πρώτη) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Κοπεγχάγης στη Ρωσία, θα μεταβούν την τελευταία αγωνιστική στην πρωτεύουσα της Δανίας (7/12) για...τυπικούς λόγους. Ο Πέδρο στο 27΄ και 69΄, ο Μέσι στο 62΄ ήταν οι σκόρερ των Καταλανών.
Ευκαιρίες απέναντι στη Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουν πολλές ομάδες κι όταν συμβαίνει αυτό και δεν μετουσιώνονται σε γκολ, τότε συνήθως το "πληρώνουν". Ο πολύ καλά στημένος Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 19΄, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να μην μπορεί να νικήσει τον Βαλντές στο τετ-α-τετ που είχαν και οκτώ λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Πέδρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή από μπαλιά του Ντάνι Αλβες και από πλάγια πλάσαρε υποδειγματικά τον Τζόρβα (0-1).
Μετά το γκολ που πέτυχε η ισπανική ομάδα κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο και το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν εφιαλτικό για τους "πράσινους". Στο 40΄ ο Βύντρα "πήρε τη μπουκιά από το στόμα" του Βίγια (κόρνερ), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζόρβας έσωσε δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Αρχικά στο τετ-α-τετ με τον Πέδρο και στη συνέχεια απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Βίγια από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ενα λεπτό μετά ο Μέσι με ατομική προσπάθεια γύρισε προς το σημείο του πέναλτι, αλλά τελευταία στιγμή ο Βύντρα απομάκρυνε.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο β΄ ημίχρονο με σκοπό να "καθαρίσει" το παιχνίδι και στο 52΄ έφτασε κοντά στην επιτυχία, αλλά ο Τζόρβας είπε "όχι" στο τεχνικό σουτ του Αντριάνο. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το...κινηματογραφικό γκολ για τους Καταλανούς. Ο Τσάβι έδωσε στον Ινιέστα, αυτός στον Αντριάνο κι ο τελευταίος "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Μέσι, ο οποίος απλά έκανε το 0-2. Η "Μπάρτσα" δεν σταμάτησε εκεί. Μετά από ασίστ του Αλβες στον Ινιέστα και πάσα του τελευταίου στον Πέδρο, ο τελευταίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 0-3 στο 69΄.
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Δημούτσος - Πικέ
Κόκκινες:
Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (67΄ Πλεσί), Μαρίνος (46΄ Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία (64΄ Πετρόπουλος), Σισέ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ (71΄ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (77΄ Μάξουελ), Τσάβι (71΄ Κεϊτά), Μασεράνο, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.
http://www.sigmalive.com/