16 Μαΐ 2014

Φασολάκια σαλάτα

Φασολάκια σαλάτα
Θερμίδες 200

Συστατικά
(4μερίδες)


    1/2 κιλό φασολάκια μικρά και τρυφερά
    10-15 τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
    Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    1 μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
    Λίγο μπαλσάμικο ξύδι
    1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
    Λίγα σπασμένα καρύδια (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

1. Στρώσε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και αράδιασε τα φασολάκια, αφού τα πλύνεις καλά και καθαρίσεις τις άκρες τους. Ράντισε με λίγο μπαλσάμικο και βάλε στο γκριλ να πάρουν λίγο χρώμα και να καραμελώσουν πέντε δέκα λεπτά. Βγάλε και άφησε να κρυώσουν

2. Βάλε τα φασολάκια σε μεγάλη σαλατιέρα και συμπλήρωσε τα τοματάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσε

3. Ράντισε με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε αν θέλεις και τα καρύδια και σέρβιρε