Μια δροσερή σαλάτα, που όμως "φοριέται" όλες τις εποχές!
Τι χρειαζόμαστε:
1/4 ενός μικρού λευκού λάχανου
1 μεγάλο καρότο
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
Πώς το κάνουμε:
Τι χρειαζόμαστε:
1/4 ενός μικρού λευκού λάχανου
1 μεγάλο καρότο
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβουμε το λάχανο σε έναν χοντρό τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς.
- Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ζουλιέν ή το τρίβουμε κι αυτό στον χοντρό τρίφτη.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το 1,5 πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην σαλάτα μας.
- Το μισό πορτοκάλι που απομένει το στίβουμε μαζί με το λεμόνι.
- Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το λάδι.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Τέλος, αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο σκεπασμένη, για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρεται είται σε μεγάλη σαλατιέρα, είτε σε ατομικά μπολάκια, σαν πρώτο πιάτο.
Από το sintagespareas.gr