2 Νοε 2013

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια
Σε ένα τέταρτο ετοιμάζουμε νόστιμες μπρουσκέτες. Παρέα με μια πράσινη σαλάτα έχουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό!

Υλικά
(Μερίδες 4)


    60 ml ελαιόλαδο
    150 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
    2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
    1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κρασί)
    2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    4 φέτες ψωμί, της αρεσκείας μας
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα κόβουμε στα δύο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ και μοιράζουμε επάνω το μείγμα μανιταριών. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

Συνοδεύουμε με Μια πράσινη σαλάτα.