6 Νοε 2012

Ρυζόγαλο χωρίς κορν φλάουρ

Υλικά

για 4 μερίδες

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα (κανονικό μέγεθος)
αλάτι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη(περισσότερη ή λιγότερη εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι

κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,

DSC_0001

ρίχνουμε μέσα στο κουτί ένα φλιτζανάκι του ελληνικού περίπου νερό
και το“ξεβγάζουμε”.

DSC_0018

Το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.

DSC_0019

Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει,προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) μαζί με ελάχιστο αλάτι.

DSC_0021

DSC_0030

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
πολύ καλά,περίπου 3 τέταρτα.
Όταν είναι έτοιμο,προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει το
ρυζόγαλό μας 3-4 βράσεις ακόμη,περίπου ένα εικοσάλεπτο.

DSC_0031

Προσθέτουμε τις βανίλιες ή αν θέλουμε το ξύσμα από ένα βιολογικό
λεμόνι και ανακατεύουμε.Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

DSC_0002

Μοιράζουμε σε μπολ ή πιατάκια.Το ρυζόγαλό μας δεν είναι πηχτό,
πήζει όσο στέκεται.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

DSC_0011
ofono