Μια ιδιαίτερη παραλλαγή των κλασικών λουκουμάδων που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
1 κόκκινο μήλο ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2/3 του φλιτζανιού αλεύρι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κόκκινο μήλο ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2/3 του φλιτζανιού αλεύρι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1 κουταλάκι κανέλα με τη ζάχαρη.
2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2/3 του φλιτζανιού νερό και το βούτυρο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να έχει μόλις αρχίσει να βράζει.
3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης στη μέση της κατσαρόλας. Αφήστε τη ζύμη 5 λεπτά να κρυώσει.
4. Προσθέστε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που γυαλίζει.
5. Προσθέστε το τριμμένο μήλο και το 1/2 κουταλάκι κανέλα και ανακατέψτε.
6. Ζεστάνετε φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίξτε μια κουταλιά από τη ζύμη στο τηγάνι και επαναλάβετε 6 φορές (όπως όταν τηγανίζετε τους λουκουμάδες). Μαγειρέψτε 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τους από το λάδι και ρίξτε τους στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τινάξτε τους να φύγει η περίσσεια ζάχαρης και βάλτε τους σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε και με την υπόλοιπη ζύμη.
7. Σερβίρετέ τους ζεστούς. Δοκιμάστε να τους συνοδέψετε με σαντιγί, με κρέμα ζαχαροπλαστικής, με μέλι, ή με παγωτό.
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το 1 κουταλάκι κανέλα με τη ζάχαρη.
2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2/3 του φλιτζανιού νερό και το βούτυρο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να έχει μόλις αρχίσει να βράζει.
3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης στη μέση της κατσαρόλας. Αφήστε τη ζύμη 5 λεπτά να κρυώσει.
4. Προσθέστε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που γυαλίζει.
5. Προσθέστε το τριμμένο μήλο και το 1/2 κουταλάκι κανέλα και ανακατέψτε.
6. Ζεστάνετε φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίξτε μια κουταλιά από τη ζύμη στο τηγάνι και επαναλάβετε 6 φορές (όπως όταν τηγανίζετε τους λουκουμάδες). Μαγειρέψτε 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τους από το λάδι και ρίξτε τους στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τινάξτε τους να φύγει η περίσσεια ζάχαρης και βάλτε τους σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε και με την υπόλοιπη ζύμη.
7. Σερβίρετέ τους ζεστούς. Δοκιμάστε να τους συνοδέψετε με σαντιγί, με κρέμα ζαχαροπλαστικής, με μέλι, ή με παγωτό.
queen