4 Οκτ 2012

Free style


Ελευθερία χώρων, κινήσεων και στιλ σε μια σιταποθήκη του 18ου αιώνα, όπου η οικογένεια Partridge έστησε όχι μόνο το νέο της σπίτι, αλλά και ένα καινούργιο τρόπο ζωής.


Όπως και πολλοί άλλοι Λονδρέζοι, η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Rebecca Partridge και ο αρχιτέκτονας σύζυγός της, David, σκέφτηκαν να μετακομίσουν στην εξοχή για τα παιδιά τους, τον Jackson και τη Mia. Οπως εξηγεί “τα καυσαέρια, ο θόρυβος και η ανεπάρκεια καλών σχολίων στο Λονδίνο μας ανάγκασαν να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός νέου τρόπου ζωής στην εξοχή».
Η σιταποθήκη, που ήδη κατοικείτο από μια γνωστή καλλιτέχνη, βρίσκεται στα άκρα του «χρυσού τριγώνου» του βόρειου Norfolk, μια πολύ δημοφιλή έκταση με φανταστικές παραλίες. «Αγοράσαμε την σιταποθήκη σε τιμή ευκαιρίας το 1996 και την χρησιμοποιούσαμε ως εξοχικό έως το 2003 μέχρι που πουλήσαμε το loft διαμέρισμα μας στο Λονδίνο και μετακομίσαμε για τα καλά στο Norfolk» θυμάται η Ρεμπέκα. Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο με ιστορική σημασία, στο οποίο απαγορεύεται αυστηρώς να μεταβάλλεις το εξωτερικό και στο εσωτερικό οι επιτρεπόμενες ανακαινίσεις είναι περιορισμένες. Πρώτα ανακαινίστηκαν τα τεράστια ξύλινα δοκάρια που στηρίζουν την οροφή. «Κάθε μικρό-αλλαγή που θέλαμε να κάνουμε στον εσωτερικό χώρο έπρεπε να περάσει από επιτροπή αλλά όταν κατάλαβαν ότι σεβόμαστε το κτίριο, μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε τις παλιές ξύλινες πόρτες σε γυάλινες πόρτες διπλού ύψους που ανοίγουν από τη κουζίνα/ τραπεζαρία στο ισόγειο προς τη πισίνα στο κήπο» επισημαίνει.

 

Εκτός από την ανοιχτή κουζίνα/ τραπεζαρία, στο ισόγειο φιλοξενείται το “cinema room” ένα καλοσχεδιασμένος κοινόχρηστος χώρος για τη παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης και την απόλαυση μουσικής. Τα υπνοδωμάτια των παιδιών είναι κι’ αυτά στο ισόγειο, μακριά από τον πρώτο όροφο, που στεγάζει το τεράστιο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, με το μπάνιο - σοφίτα και τις ντουλάπες που καλύπτουν ολόκληρο τον ένα τοίχο.

 
 
 
Για τη διακόσμηση προτίμησε μια απλή, κομψή και καθαρή προσέγγιση σύμφωνη με αυτό που η ίδια αποκαλεί “free style” φροντίζοντας οικογενειακά κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα να μη θυσιαστούν στο βωμό του στιλ: «Μου αρέσει η λιτότητα, αλλά πιστεύω ότι μια κατοικία πρέπει να αντιπροσωπεύει την αισθητική των ιδιοκτητών.Γ αυτό ακριβώς πρόσθεσα και τη συλλογή κεραμικών μου, που διακοσμεί την τραπεζαρία».


Στο ισόγειο και σε επέκταση της κουζίνας βρίσκεται το γραφείο του David καθώς και ένα studio για τη Rebecca όπου βρήκαν τη θέση τους διάφορα γλυπτά και έργα τέχνης που αγοράζει πολύ συχνά.


Μοναδική εξαίρεση στις ουδέτερες αποχρώσεις που ταιριάζουν με το ξύλινο πάτωμα, το κόκκινο χρώμα στη σοφίτα/ μπάνιο του κύριου υπνοδωματίου. «Η χαλαρή διαρρύθμιση του σπιτιού μοιάζει να αντανακλά τη νέα σχέση μας με τον κόσμο» μας διαβεβαιώνει χαμογελώντας η Rebecca.

http://www.deconow.gr/