8 Οκτ 2012

Crème brûlée εύκολη, ελαφριά και υπέροχη

Ένα ελαφρύ και απολαυστικό γλυκό, δροσερό και υγιεινό, με πολύ πρωτεΐνη και βιταμίνη D. Ε και ο γαλλικός αέρας που θα φέρει στο σπίτι, είναι ένα bonus.

Υλικά (για 4 μερίδες)
1 ολόκληρο αυγό
2 αυγά, μόνο τα ασπράδια
600ml γάλα με 1,5% λιπαρά
5κ.σ. ζάχαρη καστανή, φυσική
ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τα αυγά όλα μαζί, καλά.
2. Ζεσταίνετε το γάλα και όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε μέσα τα αυγά και 2κ.σ. ζάχαρη, και ανακατεύετε καλά.
3. Λαδώνετε με ελάχιστο λάδι, 4 μικρά μπολ, τα γεμίζετε με το μείγμα και τα βάζετε  σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο γεμίζετε με νερό, τόσο, όσο να φτάνει στη μέση των μπολ.
4. Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο, για 1 ώρα περίπου.
5. Αφού ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα βάζετε στο ψυγείο.
6. Για να τα σερβίρετε, πασπαλίζετε το καθένα με 1κ.γ. ζάχαρη και την «καίτε» με το ειδικό φλόγιστρο, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας. Αν δεν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να βάλετε την κρέμα, αρκετά παγωμένη, σε γκριλ και να την αφήσετε μέχρι να «καεί» η επιφάνεια.

queen