2 Οκτ 2012

Bloody ouzo

Bloody ouzoΗ ελληνική εναλλακτική στο κλασσικό κοκτέιλ

Υλικά:(Για ένα άτομο) 

40 ml ούζο 
100 ml χυμός ντομάτας 
χυμός από 1 λεμόνι 
2 σταγόνες worcestershire σος 
1 σταγόνα ταμπάσκο 
χοντρό θαλασσινό αλάτι 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
1 κλωνάρι σέλερι

Διαδικασία: 
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση ένα σέικερ με παγάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο και το σέλερι και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ίσιο ποτήρι, αλατοπιπερώνουμε κατά το γούστο μας, ανακατεύουμε με το σέλερι και προσθέτουμε ένα ή περισσότερα παγάκια.

Συμβουλές: 
Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml

ofono