Υλικά
Μια τσιπούρα 800γρ - 1 κιλό, φιλεταρισμένη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε χονδρές λωρίδες
1 μέτρια τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα νερό (περίπου)
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρές λωρίδες
4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το συνοδευτικό
1 κούπα πλιγούρι
1 ½ κούπα νερό για το πλιγούρι
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν ( περίπου 5 - 6΄).
Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν τα λαχανικά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8'. Βάζετε τα φιλέτα σε μια στρώση ανάμεσα στα λαχανικά και σιγοβράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 10΄. Κατά διαστήματα την ανακινείτε με τα χέρια για να μην κολλήσει το φαγητό.
Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε 1 ½ φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε το πλιγούρι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε για 20΄περίπου μέχρι να πιει το νερό του. Προσθέτετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σερβίρετε στο πιάτο τα λαχανικά , το ψάρι και το πλιγούρι σαν συνοδευτικό.
Περιχύνετε το πλιγούρι με λίγη από τη σάλτσα του φαγητού. Πασπαλίζετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μια τσιπούρα 800γρ - 1 κιλό, φιλεταρισμένη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε χονδρές λωρίδες
1 μέτρια τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα νερό (περίπου)
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρές λωρίδες
4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το συνοδευτικό
1 κούπα πλιγούρι
1 ½ κούπα νερό για το πλιγούρι
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν ( περίπου 5 - 6΄).
Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν τα λαχανικά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8'. Βάζετε τα φιλέτα σε μια στρώση ανάμεσα στα λαχανικά και σιγοβράζετε το φαγητό με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 10΄. Κατά διαστήματα την ανακινείτε με τα χέρια για να μην κολλήσει το φαγητό.
Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε 1 ½ φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε το πλιγούρι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε για 20΄περίπου μέχρι να πιει το νερό του. Προσθέτετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σερβίρετε στο πιάτο τα λαχανικά , το ψάρι και το πλιγούρι σαν συνοδευτικό.
Περιχύνετε το πλιγούρι με λίγη από τη σάλτσα του φαγητού. Πασπαλίζετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
queen