Άλλη μία συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά. Οι πατάτες
γιαχνί λατρεύουν την φέτα τα μυρωδικά και τις παπάρες -ακόμα και αν δεν
το επιτρέπει το savoir-vivre σου. Θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει
και θα γίνουν η τέλεια εναλλακτική όταν πια θα έχετε βαρεθεί τις
τηγανιτές και ψητές πατάτες.
Υλικά
1½ κιλό πατάτες
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ φέτα τριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες. Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτετε 4
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε
ροδέλες.
2.Συνεχείζετε με τις πατάτες, το μαϊντανό τις τριμμένες ντομάτες και
τον πελτέ. Τα αφήνετε λίγο όλα μαζί να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια
ρίχνετε ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το φαγητό να βράση
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
3.Λίγο πριν γίνει το φαγητό σας, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την τριμμένη φέτα.
queen