6 Οκτ 2012

Τραγανές φέτες ψωμιού με μανιτάρια και γραβιέρα

Ζεστές, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, βγαλμένες μόλις από τον φούρνο, με λιωμένη γραβιέρα, ξεροψημένα μανιτάρια, μυρωδικά και φρέσκο ελαιόλαδο. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ένα γρήγορο, υγιεινό αλλά απίστευτα νόστιμο ορεκτικό. Συνοδεύονται τέλεια με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα.

Υλικά
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
150γρ. μανιτάρια (όποιο είδος προτιμάτε)
8 κουταλιές σούπας (όσες και οι φρυγανισμένες φέτες) τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 φέτες ψωμί (ιδανικό θα ήταν να είναι ζυμωτό και μάλιστα χθεσινό)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια γερή ποσότητα (αγοράστε ένα ματσάκι και βάλτε τουλάχιστον το 1/4)
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε το ψωμί σε φέτες
2. Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια
3. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε τις σκελίδες σκόρδου (πατήστε τες με ένα πιρούνι ώστε να βγάλουν το άρωμά τους) για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
4. Ρίξτε στο τηγάνι και τα μανιτάρια και αφήστε τα να σωταριστούν για 8-10 λεπτά (κρατήστε τη φωτιά σε μέτρια επίπεδα)
5. Πετάξτε τις σκελίδες σκόρδου από το τηγάνι
6. Προσθέστε στο τηγάνι τον μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά
7. Βάλτε τις φέτες ψωμιού στον φούρνο και αφήστε τες να ψηθούν ελαφρά. Γυρίστε τες και από τις 2 πλευρές ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
8. Βγάλτε τις φέτες από τον φούρνο και απλώστε πάνω στην κάθε μία από μια μεγάλη κουταλιά τριμμένης γραβιέρας. Έπειτα βάλτε τες πάλι στον φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί
9. Ανακατέψτε λίγο ακόμα τα μανιτάρια στο τηγάνι, σβήστε τη φωτιά και βάλτε από μια γερή κουταλιά σε κάθε φέτα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστές

queen