4 Οκτ 2012

Μπρουσκέτες με κόκκινες πιπεριές και πέστο

Μπρουσκέτες με κόκκινες πιπεριές και πέστο
Υλικά
Για 2-4 άτομα

4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι
240 γραμμάρια μασκαρπόνε
80 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης
80 γραμμάρια ελιές πράσινες κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσια
8 φέτες μπέικον
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο

Για τη σάλτσα πέστο
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι.
Με μια σπάτουλα αλείφετε το μασκαρπόνε και προσθέτετε από πάνω τις πιπεριές Φλωρίνης.

Ψήνετε στην τοστιέρα τις φέτες του μπέικον και προσθέτετε δύο σε κάθε φέτα ψωμιού.
Με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνετε τα σάντουιτς με τη σάλτσα πέστο και τα ψήνετε στο γκρίλ ή σε μικρή σαλαμάνδρα για 3 λεπτά.
Σερβίρετε σε πιάτο, προσθέτοντας αν θέλετε πασπαλίζοντας με πράσινες ελιές από πάνω.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ofono