Υλικά125 γρ.ΒΙΤΑΜ
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
6 αβγά
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 34 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30-35 λεπτά.
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
6 αβγά
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 34 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει
καλά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα
που αρχίζει ο βρασμός).
Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε το κρύο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί και να το τραβήξει όλο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το ρίχνουμε σε μπολ με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας λείο και
γυαλιστερό.
Το απλώνουμε πάνω στο χλιαρό κέικ.
καλά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα
που αρχίζει ο βρασμός).
Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε το κρύο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί και να το τραβήξει όλο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το ρίχνουμε σε μπολ με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας λείο και
γυαλιστερό.
Το απλώνουμε πάνω στο χλιαρό κέικ.
ofono