12 Οκτ 2012

Μυρμηγκάτο

Μυρμηγκάτο
Υλικά125 γρ.ΒΙΤΑΜ
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
6 αβγά
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
100 γρ. τρούφα σοκολάτας

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά.

DSC_0001

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 34 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30-35 λεπτά.

DSC_0002
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει
καλά.Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα
που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0003

Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε το κρύο κέικ.

DSC_0007


DSC_0008

Αφήνουμε να σταθεί και να το τραβήξει όλο.

DSC_0010

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το ρίχνουμε σε μπολ με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας λείο και
γυαλιστερό.

DSC_0005

Το απλώνουμε πάνω στο χλιαρό κέικ.
DSC_0011

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Κόβουμε και σερβίρουμε.

DSC_0024
ofono