11 Οκτ 2012

Μανιτάρι γλυκό του κουταλιού

Μανιτάρι γλυκό του κουταλιού
Προετοιμασία: 0-15 λεπτά,

Μαγείρεμα: 45-60 λεπτά

Υλικά :

1 λίτρο νερό

1 κιλό ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

2 κλωνάρια αρμπαρόριζα (ή μοσχομολόχα)

1/2 κιλό μανιτάρια κανθαρίσκος ο φαγώσιμος ή νερατζάκι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας.

Όταν το σιρόπι δέσει (όπως λέει η μαμά, να στέκεται στο νύχι, χωρίς να γλιστρά) ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου.

Καθώς βράζουν, το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Δύο λεπτά πριν γίνει το γλυκό μας, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα.

ofono