21 Οκτ 2012

Κεμπάπ με κοτόπουλο

Υλικά600 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
1 αβγό
1 κ.γ.ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι

ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τους 2 κιμάδες και τους ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
πολύ καλά όλα τα υλικά.

DSC_0049

Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια,με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε επάνω στα ξυλάκια τα κεμπάπ
και τα βάζουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι-grill
ή στο μπάρμπεκιου.

DSC_0050
Τα σερβίρουμε με ψημένες σουβλακόπιτες κομμένες σε κομμάτια,
κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ντοματούλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

DSC_0072

ΣΗΜ: Για αρνίσια κεμπάπ θα χρειαστούμε:
600 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
100 γρ. χοιρινό κιμά επίσης 2 φορές περασμένο από τη μηχανή και κατά προτίμηση με αρκετό λίπος
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία παρασκευής με τα κεμπάπ κοτόπουλου μόνο
που σ’ αυτή την περίπτωση ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.
DSC_0068

ofono