10 Οκτ 2012

Γλυκό: Τηγανίτες κανέλας

Τηγανίτες κανέλας
Υλικά1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
240 ml.(1 κούπα)γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο(προαιρετικά)


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,baking powder,κανέλα,αλάτι και ζάχαρη.

DSC_0001

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε γάλα,αβγά και βούτυρο.Ενώνουμε τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε με σύρμα πάντα,να ενωθούν πολύ καλά.

DSC_0002


Σε αντικολλητικό τηγάνι,που έχουμε ζεστάνει καλά,ρίχνουμε 2 κ.σ. για κάθε
τηγανίτα.
Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μία μεριά και γυρίζουμε
και από την άλλη.

DSC_0003

Σερβίρουμε με μέλι ή Nutella.

DSC_0058
ofono