21 Οκτ 2012

Aυστηρά για Άντρες: Κανόνες αντρικού στυλ



http://kentonmagazine.com/wp-content/uploads/2012/01/Bottega-Veneta-Mens-Fall-2012.png
http://kentonmagazine.com

Το ντύσιμο και το στυλ κάθε άντρα είναι αδιάσειστο στοιχείο για την αυτοπεποίθηση του.
1. α) Η ντουλάπα σας πρέπει να περιέχει: Δυο καλοραμμένα τζιν ένα σε μπλε χρώμα και ένα σε γκρι με απαλά ξεβάμματα, ένα μαύρο παντελόνι κουστουμιού, μια φόρμα από αδιάβροχο υλικό σε σκούρο χρώμα (όχι αυτές που γυαλίζουν με την ρίγα στο πλάι).

    β) Τρεις μπλούζες τύπου Polo, σε χρώματα που να σας ταιριάζουν. Δηλαδή οι μελαχρινοί σε αποχρώσεις του μωβ, μπλε, γκρι, πράσινο, οι πιο ανοιχτόχρωμοι κοραλλί, κίτρινο, μπεζ κτλ. Τουλάχιστον ένα μαύρο πουκάμισο, ένα γιλέκο, ένα ακόμα πουκάμισο με διακριτική ρίγα σε έντονο χρώμα.

   γ) Επενδύστε σε ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, σε μια καλαίσθητη ζώνη (όχι αυτή με την πλακάτη αγκράφα, την έχουν όλοι) και σε ένα ζευγάρι ματ δερμάτινα παπούτσια.

2. Εστιάστε σε ένα έντονο στοιχείο πάνω σας και στην συνέχεια παίξτε με ουδέτερα κομμάτια.

3. Κάποια κομμάτια πρέπει να είναι σεταρισμένα, όπως ένα ολόκληρο κουστούμι και ένα ενιαίο αθλητικό σετ,  που θα σας βγάλουν πολλές φορές από την δύσκολη θέση.

4. Προτιμήστε την ποιότητα και όχι την ποσότητα, διότι οι καλές ραφές και η καλή ποιότητα των υλικών σώζουν την κατάσταση, ακόμα και αν το ρούχο κάπου τσαλακωθεί. Καταπολεμήστε δηλαδή την τάση: ΄΄Να έχω δυο τρία΄΄. Ένα και πολύ καλό, το οποίο θα φροντίζετε να το διατηρείτε και σε καλή κατάσταση.

5. Ένα ζευγάρι σκούρα αθλητικά, ένα casual ζευγάρι, και ένα ζευγάρι  ματ δερμάτινα παπούτσια αρκούν. Αλλά να διατηρούνται καθαρά, βαμμένα και καινούργια.

6. Οι κάλτσες στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια και προτιμήστε τις χαμηλές  μεχρι τον αστράγαλο. 

7. Μακριά από τα αμάνικα μπλουζάκια όσο γυμνασμένα χέρια και αν έχετε! 

8. Αν φοράτε ήδη μεγάλο νούμερο και δεν θέλετε να φαίνονται τεράστια τα πόδια σας, αποφύγετε τα λευκά αθλητικά, που γενικά είναι εκτός μόδας.

9. Αποφύγετε το λάθος νούμερο στα ρούχα. Φαρδιά ή στενά ρούχα, δεν σας κολακεύουν.

10. Τα φουσκωτά μπουφάν και ειδικά σε έντονα χρώματα είναι κατάλοιπο των 90's,οπότε ας μείνουν εκτός γκαρνταρόμπας.  

11. Χρησιμοποιήστε τα παπούτσια του μπάσκετ, μόνο εντός γηπέδου.

12. Δεν έχει σημασία αν θα πατε μόνο μέχρι το super market ή αν διαλέγετε πιτζάμες. Εκεί είναι η διάφορα: Στο να είστε φροντισμένος.

13. Τα ρούχα να είναι καθαρά και άψογα σιδερωμένα.

14.Να είστε πάντα καθαρός και ξυρισμένος.

15. Προσοχή στην λεπτομέρεια, ώστε να αποπνέετε αυτοπεποίθηση και σεβασμό σε όσους(και όσες) συνοδεύετε!