Ένα υπέροχο και εύκολο γλύκισμα που εντυπωσιάζει τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γραμμάρια καθαρισμένες φράουλες, κομμένες σε φέτες
200 γραμμάρια βατόμουρα
2 λίτρα παγωτό βανίλια
300 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γραμμάρια καθαρισμένες φράουλες, κομμένες σε φέτες
200 γραμμάρια βατόμουρα
2 λίτρα παγωτό βανίλια
300 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
1. Για τη λευκή σάλτσα σοκολάτας τοποθετήστε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τη σχεδόν μέχρι να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε και το κονιάκ, μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κανάτα και βάλτε τη στο ψυγείο.
2. Βάλτε στο μπλέντερ τι μισές φράουλες και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Σε μπολ τοποθετήστε λίγα βατόμουρα και λίγες κομμένες φράουλες. Από πάνω βάλτε από δύο μπάλες παγωτού και περιχύστε με το σιρόπι φράουλας που φτιάξετε και με σάλτσα λευκής σοκολάτας. Ρίξτε άλλα λίγα βατόμουρα αι σερβίρετε.
4. Όση σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας σας περισσέψει φυλάξτε τη στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
1. Για τη λευκή σάλτσα σοκολάτας τοποθετήστε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τη σχεδόν μέχρι να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε και το κονιάκ, μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κανάτα και βάλτε τη στο ψυγείο.
2. Βάλτε στο μπλέντερ τι μισές φράουλες και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Σε μπολ τοποθετήστε λίγα βατόμουρα και λίγες κομμένες φράουλες. Από πάνω βάλτε από δύο μπάλες παγωτού και περιχύστε με το σιρόπι φράουλας που φτιάξετε και με σάλτσα λευκής σοκολάτας. Ρίξτε άλλα λίγα βατόμουρα αι σερβίρετε.
4. Όση σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας σας περισσέψει φυλάξτε τη στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
queen