Υλικά
100 γραμ. κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλές φέτες
3 μελιτζάνες
200 γρ. καρδιές αγκινάρας
4 κολοκυθάκια
4 πράσινες πιπεριές
400 γρ. ντομάτες
2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
ΕκτέλεσηΞεκινάτε κόκοντας τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, ενώ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια Τις αγκινάρες τις κόβετε σε τεταρτα, και τις βάζετε σε άλλο σκεύος από τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα άνετο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, χωρίς να ξανθύνει. Προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας που και που, αλλά προσεκτικά μην διαλυθούν τα λαχανικά.
Αν η σάλτσα σας βγει περισσότερη από όσο θέλετε ξεσκεπάστε και δυναμώστε τη φωτιά για να πήξει. 3-4 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε τις αγκινάρες.
Πριν σερβίρετε βγάζετε το σκόρδο και τα αρωματικά.
*Tip
Η ρατατούιγ είναι υπέροχη και κρύα.
100 γραμ. κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλές φέτες
3 μελιτζάνες
200 γρ. καρδιές αγκινάρας
4 κολοκυθάκια
4 πράσινες πιπεριές
400 γρ. ντομάτες
2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
ΕκτέλεσηΞεκινάτε κόκοντας τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, ενώ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια Τις αγκινάρες τις κόβετε σε τεταρτα, και τις βάζετε σε άλλο σκεύος από τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα άνετο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, χωρίς να ξανθύνει. Προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας που και που, αλλά προσεκτικά μην διαλυθούν τα λαχανικά.
Αν η σάλτσα σας βγει περισσότερη από όσο θέλετε ξεσκεπάστε και δυναμώστε τη φωτιά για να πήξει. 3-4 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε τις αγκινάρες.
Πριν σερβίρετε βγάζετε το σκόρδο και τα αρωματικά.
*Tip
Η ρατατούιγ είναι υπέροχη και κρύα.
queen