7 Σεπ 2012

Κοτόπουλο αστεράτο

Κοτόπουλο αστεράτο
Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο ή 2 μπούτια
1/4 κούπας λάδι
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι,πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια




Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας μας.

SV107042

SV107044

Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για αρκετές ώρες. Μπορούμε να το μαρινάρουμε και από το προηγούμενο βράδυ.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τη μαρινάδα.

SV107048

Προσθέτουμε το κρασί και τον πελτέ.

SV107052

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με μια πηχτή σάλτσα!
Συνοδεύστε το με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ. Είναι πεντανόστιμο!!

ofono