1 Σεπ 2012

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ταλιατέλες

ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
2 τεμάχια άγρια σπαράγγια (15 γρ.)
20 γρ. λιαστή ντομάτα
50 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 
20 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
30 γρ. παρμεζάνα τρίμμα
20 ml λευκό κρασί
50 γρ. άσπρες ταλιατέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε το κοτόπουλο στη μέση. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το γεμίζετε με τη μοτσαρέλα κομμένη σε στικ, τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε μικρές λωρίδες και με τα σπαράγγια ολόκληρα κατά μήκος. 
Κλείνετε το φιλέτο και το δένετε γύρω γύρω με ένα σπάγγο. Σοτάρετε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο. 
Αφού ροδοκοκκινήσει σβήνετε με το κρασί και ένα ποτηράκι νερό ή ζωμό από βρασμένο κοτόπουλο. Κλείνετε με καπάκι και αφήνετε να βράσει με τα υγρά του για 15 περίπου λεπτά. 
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε την κρέμα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Βράζετε τις ταλιατέλες σε λίγο αλατισμένο νερό και τις περνάτε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 
Κόβετε το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρετε με τις ταλιατέλες περιχύνοντας με τη σάλτσα του.
queen