Tα φασολάκια είναι πράσινα, τα καρότα πορτοκαλί και οι ντομάτες κόκκινες. Σωστά; Ολόσωστα, λέω εγώ, όμως οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη, αφού με διάφορες διασταυρώσεις ειδών κατάφεραν, χωρίς γενετικές τροποποιήσεις, να φέρουν στο τραπέζι μας τα εν λόγω λαχανικά (και πολλά ακόμη) σε… μοβ έκδοση! Όχι δεν πρόκειται για καλλιέργειες του… Φρανκεστάιν, αλλά για ποικιλίες που περιέχουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και έχουν πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του οργανισμού. Γιατί μπορεί το χρώμα τους να προκαλεί εντύπωση, η διατροφική αξία τους όμως αφήνει τους πάντες άφωνους!
1. Μοβ ντομάτες
2. Πατάτες
3. Κουνουπίδι
4. Καλαμπόκι
5. Καρότα
6. Αγκινάρες
7. Φασολάκια
8. Πιπεριές
9. Σπανάκι
10. Τσίλι
perierga
1. Μοβ ντομάτες
2. Πατάτες
3. Κουνουπίδι
4. Καλαμπόκι
5. Καρότα
6. Αγκινάρες
7. Φασολάκια
8. Πιπεριές
9. Σπανάκι
10. Τσίλι
perierga