26 Αυγ 2012

Κρεμώδη ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπέικον

Άλλη μία απλή και πολύ νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά που θα τακτοποιήσει και το κοτόπουλο που σας έχει απομείνει από την προηγούμενη. Η κρεμώδης υφή του τυριού και το τραγανό μπέικον θα δημιουργήσουν μία πανδαισία γεύσεων και αισθήσεων στον ουρανίσκο σας. 

Υλικά
4 μπούτι ή στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 λωρίδες μπέικον κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
350γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πένες (μαγειρεμένες όπως λένε οι οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου)
2 ματσάκια βασιλικό ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί cheddar τριμμένο
 
Εκτέλεση1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο, βάζετε το στήθος κοτόπουλου και το μπέικον για 4 λεπτά να τσιγαριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.
2. Συνεχίστε με το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστεί για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε, κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
3. Βάζετε το μείγμα με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα έτοιμα ζυμαρικά και ανακατέψτε πολύ καλά, να πάει η σάλτσα παντού.
4. Προσθέστε στα ζυμαρικά τον βασιλικό και το cheddar και ανακατέψτε καλά τα ζαστά ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί.

queen