Ξέρεις
ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές που μπορούν να προκαλέσουν
δηλητηρίαση και να δημιουργήσουν ποικίλες διαταραχές στην υγεία; Μη
φαντάζεσαι κρέατα και πουλερικά, γιατί θα πέσεις έξω. Αυτά ευθύνονται για άλλα σοβαρά οργανικά προβλήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CPI), βασισμένη σε στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές είναι:
- Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
- Αβγά
- Τόνος
- Στρείδια
- Πατάτες
- Τυρί
- Παγωτό
- Ντομάτες
- Ρίζες
- Φράουλες και μούρα
Αυτές οι δέκα τροφές ευθύνονται παγκοσμίως για σχεδόν το 40% των περιπτώσεων μαζικής τροφικής δηλητηρίασης!
Να
προσέχεις λοιπόν και τις φυτικές τροφές, οι οποίες πρέπει να είναι
φρέσκιες και να πλένονται σχολαστικά, αν πρόκειται να καταναλωθούν ωμές.
Να μην ξεχνάς βέβαια να ελέγχεις και τις ζωικές για την προέλευσή
τους, τις συνθήκες συντήρησής τους και την ημερομηνία λήξης τους. Για να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους.